CONSTANȚA Programul lucrărilor edilitare din această săptămână

Traseele pietonale de pe bulevardul Mamaia sunt recondiționate pe tronsonul delimitat de strada Mircea cel Bătrân și strada Bucovinei, anunță luni Primăria Constanța. Pavajul existent este decapat și se montează borduri moderne. Lucrările de reabilitare a trotuarelor avansează pe strada Unirii, tronsonul delimitat de strada Zorelelor și bulevardul Mamaia. Simultan cu amplasarea pavelelor, se reamenajează zona de spațiu verde.

Potrivit municipalității, pe strada Dionisie cel Mic, se lucrează la parcarea care va fi construită în zona blocului 60. Se asfaltează zona destinată circulației pietonilor. Proiectul de regenerare urbană a terenului delimitat de străzile Badea Cârțan și Tulcei se apropie de finalizare. Pe porțiunea cuprinsă între aleile Lotca și Licurici se asfaltează trotuarele. Ulterior, se va turna asfalt și pe partea carosabilă. În stațiunea Mamaia, se vor îmbunătăți condițiile de acces rutier în zona delimitată de strada Parcului și bulevardul Mamaia prin reamenajarea spațiilor destinate parcării autovehiculelor.

grafic lucrari 2

În Portul Tomis, suprafața pietonală este reconfigurată pentru a permite colectarea apelor pluviale. Se montează bordurile care vor delimita zona carosabilă. Pasajul subteran de la Gară se transformă într-un spațiu sigur pentru cei care îl tranzitează, se refac finisajele interioare și exterioare de tencuieli.

Spațiile verzi din cartierele Constanței sunt igienizate. În această săptămână, echipele Confort Urban acționează în zona Faleză Nord. Pentru creșterea siguranței participanților la trafic, se montează indicatoare de informare și se recondiționează echipamentele de semaforizare. De asemenea,  la trecerile de pietoni și în parcările asfaltate se trasează marcajele rutiere.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.