CONSTANȚA: Programare online pentru preschimbarea actului de identitate

Chiar dacă v-au expirat documentele de identitate, nu trebuie să vă prezentați la Serviciul Evidență Persoane pentru preschimbare. Legea 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 art.4 alin.(5) precizează clar că documentele eliberate de autoritățile publice care expiră în perioada stării de urgență și a stării de alertă își păstrează valabilitatea 90 zile de la încetarea stării de urgență/alertă.

Dacă aveți o urgență și trebuie să vă preschimbați în această perioadă cartea de identitate, nu uitați să vă faceți programare online pe site-ul Direcției Locale de Evidență Persoane – AICI pentru a evita aglomerația de la ghișeu. De pe același site puteți afla și care sunt actele necesare pentru obținerea cărților de identitate și a vizelor de reședință, pe care vă rugăm să le aveți la dumneavoastră, pentru a nu fi nevoiți să vă reprogramați.

De asemenea, rugăm constănțenii care renunță la o programare să anunțe acest lucru pe adresa de mail evidentapopulatiei@primaria-constanta.ro, pentru ca în locul lor să poată fi reprogramate alte persoane. Facem apel la toate instituțiile să țină cont de legea care prevede menținerea valabilității actelor și să accepte documentele care au termenul de valabilitate expirat”, au transmis reprezentanții municipalității.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

4 comentarii la „CONSTANȚA: Programare online pentru preschimbarea actului de identitate

 • miercuri, 4 mai 2022 la 14:32
  Permalink

  Schimbare act BI

  Răspunde
  • miercuri, 4 mai 2022 la 14:34
   Permalink

   Pentru schimbarea adresei

   Răspunde
 • joi, 16 decembrie 2021 la 10:15
  Permalink

  Bolmandar vasile presghibare buletin pentru data de 20 12 2021

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.