Spread the love

Peste 100 de tone de materiale plastice, hârtie, carton și metal au fost adunate în ultima lună de la platformele destinate colectării selective instalate în diverse zone din orașul nostru. Potrivit municipalității, cifrele sunt în creștere în fiecare lună, semn că locuitorii au răspuns pozitiv recomandărilor Primăriei Municipiului Constanța în ceea ce privește separarea deșeurilor reciclabile de cele menajere.

În aceste zile, la toate cele 400 de platforme de pe raza municipiului Constanța sunt amplasate 900 de containere galbene destinate deșeurilor reciclabile, recipiente ce vin în completarea celor aproximativ 400 de  containere tip iglu și platforme modulare, verzi, albastre și galbene destinate materialelor reciclabile, instalate în special în zonele cartierelor cu blocuri din oraș.  

Deșeurile reciclabile sunt colectate zilnic de angajații societății de salubrizare, iar încărcarea se face în autospeciale destinate materialelor refolosibile care ajung apoi la centrele de colectare unde se transformă în saci menajeri, folii, celuloză și hârtie și alte materiale refolosibile. Platformele au fost instalate pentru a crește gradul de colectare selectivă a deșeurilor din Constanța.

„Recomandăm în continuare constănțenilor să separe deșeurile reciclabile de cele menajere și să le depoziteze în platforme în secțiunile special amenajate și inscripționate corespunzător”, au precizat reprezentanții municipalității.

PE ACELAȘI SUBIECT:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *