CONSTANȚA: Ministrul Apărării, în vizită la spitalul militar de pe stadionul „Portul”

Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, s-a deplasat sâmbătă la Constanța, pentru a se informa cu privire la stadiul lucrărilor Sistemului Medical Modular de Izolare şi Tratament. Potrivit Ministerului Apărării, instalarea facilității „se desfășoară conform planificării, urmând să fie finalizată partea administrativ-logistică şi apoi, în scurt timp, să fie finalizat și procesul de operaţionalizare medicală”.

„Instalarea facilității se desfășoară conform planificării, urmând să fie finalizată partea administrativ-logistică şi apoi, în scurt timp, să fie finalizat și procesul de operaţionalizare medicală. Vreau să mulțumesc întregului personal angrenat în realizarea acestei facilități medicale. Este în continuare nevoie de efort susținut și de implicare. Personalul medical al MApN face toate eforturile pentru a sprijini medicii și personalul auxiliar din Constanța, pentru sprijinirea spitalelor din Dobrogea în cazul unui număr mare de infectați cu noul tip de coronavirus. Din cele 155 de paturi ale facilității medicale, Secția de tratament pentru pacienți infectați cu COVID-19, cu forme moderate, va avea la dispoziție 55 paturi, din care șase vor fi dotate cu aparatură de terapie intensivă, pentru cazuri grave și modul de triaj și de izolare va avea amplasate peste 100 de paturi, cu logistica medicală specifică pentru tratarea pacienților infectați cu COVID-19, care vor fi plasați în carantină. Este foarte important să întelegem cu toții că este un efort comun și vreau să mulțumesc autorităților centrale și locale pentru sprijinul acordat”, a declarat ministrul Nicolae Ciucă.

spital militar2

Instalarea formațiunii medicale a Sistemului Medical Modular de Intervenție și Tratament (SMMIT) de la Constanța, cu o capacitate de 55 de paturi, a fost finalizată luni, 30 martie. Rolul acestei formațiuni este de a trata cazurile ușoare și medii de infectări cu COVID-19, pentru descongestionarea altor unități medicale, spitale din zona Dobrogei.

Marți, 31 martie, a ajuns, la Constanța, cel de-al doilea convoi militar cu materialele necesare pentru instalarea taberei de carantinare a SMMIT Constanța, iar lucrările de asamblare și montare a zonei de izolare și triaj (150 paturi) au continuat în jurul formațiunii medicale modulare de tratament.

spital militar1

CITEȘTE ȘI:

O.M. nr. 7: CARANTINA instituită în Țăndărei! Vela (MAI): „Comportamentul oamenilor ne determină să INTRODUCEM ORDONANȚE MILITARE!”

Spitalul CFR Constanța, intrat în COORDONAREA MApN! Arafat: „Va fi similar cu cel de la Otopeni, cu spații de terapie intensivă”

Forțele Navale au instalat spitalul militar pe stadionul Portul

Spitalul militar mobil din Constanța, montat de Forțele Navale

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.