CONSTANȚA: Lucrările edilitare programate în această săptămână

Infrastructura pietonală și rutieră din zona Delfinariu se află în plin proces de modernizare. Echipele SC Confort Urban SRL intervin astăzi cu utilaje de asfaltare pe strada Răchitași, tronsonul delimitat de bulevardul Mamaia și strada Chiliei. Potrivit municipalității, simultan cu intervențiile asupra zonei carosabile, în această săptămână continuă lucrările de reamenajare a trotuarelor pe strada Unirii, între bulevardul Mamaia și strada Zorelelor, pe strada Chiliei, pe străzile Grozești, Onești și Dragoslavele, porțiunile delimitate de bulevardul Mamaia și strada Chiliei și pe strada Griviței, secțiunea de drum cuprinsă între strada I.G. Duca și strada Jupiter.

Proiectul de recondiționare a scărilor de acces către plaja Modern avansează în ritm susținut. Structura treptelor dinspre strada Ștefan cel Mare este reconfigurată prin montarea de cofraje de metal. De asemenea, se îmbracă în metal contratreptele și pereții laterali ai scărilor. Conform graficului de lucru, în parcarea situată pe aleea Nalbei, între blocurile L107 și L111 se va executa cea de-a doua etapă a procesului de asfaltare. Se va așterne stratul de uzură care conferă rezistență și durabilitate mixturii asfaltice. De asemenea, în această săptămână se reiau lucrările de asfaltare în parcarea situată pe terenul delimitat de străzile Tulcei și Badea Cârțan, după ce o porțiune a amplasamentului a fost dată în folosință. Suprafața destinată parcării autovehiculelor va fi recondiționată prin așternerea a două straturi de asfalt. Procesul se asfaltare se va extinde și în parcarea cuprinsă între aleile Lotca și Licurici, unde se amenajează zone destinate circulației pietonilor.

grafic lucrari 1

Echipele SC Confort Urban SRL au demarat lucrările de consolidare a terenului în parcarea din Tomis III, situată între blocurile O1 și O2. Un sistem pentru drenajul apelor pluviale este în curs de amenajare în Portul Tomis. S-a creat infrastructura pentru a permite amplasarea rigolelor și a fost instalat un separator de hidrocarburi care are rolul de a reține carburanții din apele uzate. Suprafața va fi asfaltată pentru a permite colectarea apei. Pasajul subteran de la Gară intră din această săptămână în reabilitare. Inițial se vor efectua lucrări de igienizare urmând să fie aplicate măsuri de refacere a tencuielii pentru a preveni deteriorarea pereților. Pentru creșterea siguranței participanților la trafic, se montează indicatoare de informare în mai multe zone din oraș și se recondiționează echipamentele de semaforizare. La trecerile de pietoni și în parcările amenajate, se aplică marcaje rutiere.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *