CONSTANȚA: Începe CURĂȚENIA GENERALĂ a orașului. Primăria: „Nici un detaliu nu va fi omis, nici o zonă nu va fi trecută cu vederea”

Primăria Municipiului Constanța anunță, duminică, faptul că de mâine începe curățenia generală a orașului, subliniind că „nici un detaliu nu va fi omis, nici o zonă nu va fi trecută cu vederea și zeci de oameni vor acționa”.

Am solicitat rapoarte privind numărul amenzilor acordate în ultimii ani, precum și o acțiune a poliției locale pentru a determina principalele focare în vederea începerii unei curățenii generale a orașului. Situația trebuie să se schimbe radical, iar acest lucru se va întâmpla prin cooperarea dintre municipalitate, firma de salubrizare, organele de control și cetățeni”, a precizat primarul Vergil Chițac.

Potrivit municipalității, orașul este împărțit în 7 zone în care echipele de curățenie acționează  succesiv. Prima zonă de intervenție este delimitată de bulevardele Lăpușneanu, Tomis, Mamaia și străzile Mihai Eminescu, Bucovinei și Lebedei incluzând Portul Tomis și Piața Ovidiu.

Participă Primăria Constanța, prin Direcția Gestionare Servicii Publice și Direcția Generală Poliția Locală, operatorul de salubrizare, firmele care au contract de întreținere a spațiilor verzi, precum și persoanele care beneficiază de venitul minim garantat.

Pe lângă curățenia stradală, măturarea, spălarea și dezinfectarea trotuarelor și a carosabilului, aspirarea frunzelor, igienizarea piețelor agroalimentare și a platformelor de deșeuri, echipele vor curăța și mobilerul urban. De asemenea,  se vor executa lucrări de toaletare și corecție a arborilor acolo unde situația o impune. Igienizate vor fi și toate locurile de joacă și parcurile din oraș. Polițiștii locali vor verifica și organizările de șantier – împrejmuirea suprafeței, existența rampei pentru curățarea roților autovehiculelor care părăsesc șantierul sau existența locurilor de depozitare a deșeurilor inerte, dar și dacă instituțiile publice și firmele private respectă curățenia.

Meritam un oraș curat, verde, sănătos, dar numai printr-un efort comun îl putem avea. Păstrați curățenia! Aruncați gunoiul în locurile special amenajate și nu la întâmplare sau pe lângă acestea”, au precizat reprezentanții municipalității.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *