CONSTANȚA: Încă un loc de joacă amenajat în cartierul Coiciu

Constanța le oferă copiilor tot mai multe locuri de joacă moderne în care să-și petreacă timpul fără a fi în pericol, anunță, miercuri, reprezentanții municipalității.

Numai anul trecut, Primăria Municipiului Constanța a amenajat 25 de spații pentru cei mai mici locuitori ai Constanței, iar anul acesta se lucrează la reabilitarea a încă 18 astfel de locuri.

Spre exemplu, la spațiul de joacă de pe aleea Daliei a fost nivelat terenul, a fost turnat și compactat un strat de piatră, iar apoi a fost refăcut zidul de susținere. După finalizarea lucrărilor de infrastructură au fost montate echipamentele. Astfel, noul spațiu de joacă are atât echipamente de joacă, cât și de fitness. Copiii au acum la dispoziție grupuri modulare cu unul și trei turnuri, panouri de jocuri, balansoare, jocuri pe arc și leagane.

Pentru siguranța celor mici a fost turnat un covor antitraumă, în 2 straturi. Primul strat are o grosime de 3 cm și este compus din granule de cauciuc reciclat pentru atenuarea șocurilor. Peste acesta a fost turnat un strat de uzură de 2 cm din granule colorate. Acest este un sistem permeabil, care nu creează praf.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *