Constanța, în proces de… modernizare: Indicatoare cu leduri și panouri fotovoltaice la trecerile de pietoni. Graficul complet al lucrărilor edilitare

Primăria Municipiului Constanța anunță, marți, că procesul de îmbunătățire a iluminatului trecerilor de pietoni din oraș continuă. Astfel, pentru o mai bună sistematizare rutieră SC Confort Urban SRL a început de astăzi montarea indicatoarelor „Trecere de pietoni“ cu leduri și panouri fotovoltaice pe insulele mediane ale trecerilor de pietoni. Potrivit Primăriei Constanța, până în momentul de față au fost montate astfel de indicatoare la trecerile de pe bulevardul I.C. Brătianu, în dreptul Școlii gimnaziale nr. 8 Constanța și în zona Policlinicii CFR. Alte 16 indicatoare vor fi montate în municipiul Constanța  pentru protejarea pietonilor și pentru îmbunătățirea vizibilității trecerilor.

„Având în vedere numărul mare de accidente care se petrec pe trecerile de pietoni, facem apel la conducătorii auto să reducă viteza de circulație atunci când se apropie de o astfel de zonă și să acorde atenție sporită indicatoarelor rutiere”, au precizat reprezentanții municipalității.

led treceri de pietoni 1

Totodată, în aceste zile continuă și lucrările edilitare conform graficului de lucru al SC Confort Urban SRL. Astfel, în această săptămână, angajații administratorului tramei stradale vor acționa în zona destinată circulației pietonilor pe strada Baba Novac, tronsonul cuprins între strada Poporului și strada Soveja și pe strada Poporului, între bulevardul Tomis și strada Mihai Viteazu. De asemenea, se vor realiza lucrări de asfaltare a carosabilului pe strada Pasajului, strada Aviator Mircea Zorileanu, strada Vintilă Brătianu și pe 2 alei de acces din strada Semănătorului. Totodată, va continua amenajarea parcărilor din zona delimitată de Vila Sky și bulevardul Mamaia, pasarela pietonală din Satul de Vacanță, de pe strada Cerbului bl. 40A, strada Unirii – bl U6 și strada Suceava în zona Brotăcei.

grafic lucrari edilitare 18.06 4

Potrivit Primăriei, în ceea ce privește infrastructura rutieră, se vor executa marcaje în parcările din stațiunea Mamaia, în stațiile de autobuz și de taxi, pe bulevardul I.C. Brătianu și în Piața Griviței. Continuă înlocuirea indicatoarelor deteriorate și montarea de stâlpișori pentru a reda trotuarele pietonilor.

grafic lucrari edilitare 18.06 5

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *