Constanța, în drumul spre CARTEA RECORDURILOR: cel mai mare semn al păcii, pe plajă! Antoniadis: „Avem șansa să SCRIEM ISTORIE! Să arătăm întregii lumi cine suntem!”

Comunitatea elenă Elpis Constanța, JCI Constanța și Primăria Municipiului Constanța au gânduri de… Cartea Recordurilor. Inițiativa presupune un semn al păcii format din… oameni. Și nu orice fel de semn al păcii, ci cel mai mare, pentru că organizatorii vor să intre cu acest prilej în Cartea Recordurilor.

CITEȘTE ȘI:

Evenimentul va avea loc pe 21 septembrie, pe plaja Modern, iar președintele comunității elene Elpis Constanța, Anton Traian Antoniadis, speră la o participare de zeci de mii de oameni.

„Pentru momentul inițial de anunț, spun doar că avem șansa să mai scriem o istorie împreună, că avem din nou șansa să aducem cosmopolita Constanța pe harta lumii. De ce 21 Septembrie? De ce în Constanța? Pentru că este ziua Internațională a Păcii, ziua când tot globul pământesc sărbătorește PACEA. Și sinceri să fim, unde în România se trăiește în Pace și Armonie ca în Dobrogea? Avem sansa să demonstrăm că în Constanța „limba” Păcii este comună pentru toți, indiferent de religie, rasă sau orice alte deosebiri. Avem șansa să demonstrăm că nu contează limba, ca nu contează ca este un porumbel alb, 1000 de cocori, steag alb, pipa păcii, semnul cu degetele în „V” sau ramura de măslin din toate culturile și că de fapt ceea ce contează este că sufletele se pot uni, că inimile pot bate la unison ascultând și cântând imnul national cu mâinile noastre ingemanate pentru singurul simbol cu adevărat respectat și dorit de toți…. PACEA. De aceea vă invit să demonstrăm ceea ce este de demonstrat, esențialul, că NOI suntem cei mânați de sentimente nobile. Vă așteptăm pe 21 Septembrie, pe plaja Modern, să arătăm întregii lumi doborând acest record mondial cine suntem, ce aspirații avem și dorințele noastre. Înclin să cred că cifra de 6-7-10. 000 sau poate chiar 20.000 de suflete s-ar putea să fie mică pentru cum știu eu Constănțenii dar sunt ferm convins că apropierea dintre noi ne poate duce să depășim niște bariere la care poate nu ne-am gândit vreodată. Bineinteles, vor urma news și update-uri dar esențialul este că indiscutabil PUTEM. Dacă nu deranjează, ar fi extraordinar că postările despre eveniment să fie distribuite de către fiecare dintre dumneavoastră. Vă mulțumim și vă așteptăm aproape în acest eveniment”, a anunțat, marți, Antoniadis.

Toate detaliile referitoare la eveniment, disponibile AICI!

Antoniadis nu se află la prima inițiativă de acest gen. Pe 28 mai 2016, a organizat un spectacol public pentru doborârea recordului mondial de participanţi implicaţi în interpretarea în ansamblu a popularului sirtaki, dans grecesc, reprezentativ pentru elenii din toată lumea încă din 1964, conceput de Giorgos Provias, pe muzica lui Míkis Theodorakis, pentru filmul Zorba grecul. Recordul precedent a fost stabilit în 2012, în Grecia, pe insula Volos, unde au participat 5.614 persoane. Deși, prezența de la Constanța dobora recordul, fiind participante peste 6.000 de persoane, arbitrul nu a recunoscut noul record, întrucât… s-a întunecat și regulamentul Guiness Book interzice numărătoarea pe timp de noapte.

afis harta pacii 1
afis harta pacii

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.