CONSTANȚA ÎN CARANTINĂ Declarația pe propria răspundere URMEAZĂ să fie publicată. Prefectul Coșa: „Așteptăm confirmarea lui Arafat”

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a convocat joi Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în sistem electronic, pentru votarea hotărârii nr. 74 a CJSU Constanța. Aceasta prevede propunerea instituirii măsurii de carantină zonală a municipiului Constanța, începând cu data de 20 noiembrie a.c., ora 20:00. Carantinarea municipiului Constanța a fost propusă și votată în CJSU, în urma unei analize de risc realizate de DSP Constanța, analiză avizată pozitiv și de Institutul Național de Sănătate Publică în data de 18 noiembrie a.c.

Măsura este luată ca urmare a depășirii ratei de incidență cumulată, peste pragul de 3/1.000 locuitori. În acest moment, indicele, în reședința de județ a ajuns la 9.11/1.000 locuitori. Mai precis, din populația totală de 313.088 de locuitori, până în acest moment au fost confirmate, în ultimele două săptămâni, 2.852 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Referitor la noile restricții, a fost introdusă și declarația pe propria răspundere. Între timp, declarația nu este… în regulă, întrucât nu conține opțiunea pentru cetățeni de a merge la magazine pentru cumpărături. În ciuda faptului că prevederea există în Hotărârea CJSU, nu există în declarație. Potrivit prefectului Silviu Coșa, varianta oficială a declarației pe propria răspundere va fi publicată vineri, 20 noiembrie:

„S-a lansat o variantă neupdatată, adică nu e o variantă oficială, va fi și varianta cu ceea ce ați spus. Varianta bună o publicăm dimineață. Scurt istoric: s-a publicat o variantă care nu era cea oficială. În condițiile în care noi o punem pe cea din hotărârea CJSU și mâine, șeful DSU, Raed Arafat, poate să modifice ordinul, poate elimina declarația și să o dea ei (DSU – n.r.). Așteptăm până mâine să apară ordinul și vom publica varianta sigură și bătută în cuie”, a spus prefectul Coșa, pentru TOMIS NEWS.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.