Constanța IESE din CARANTINĂ la 1 ianuarie. Chițac: „La nivelul orașului se mențin anumite RESTRICȚII”

Chiar dacă de la 1 ianuarie 2021, ora 20:00, municipiului Constanța nu va mai fi în carantină, la nivelul orașului se mențin anumite restricții. Astfel, pentru a pune în aplicare Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din 30.12.2020, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a convocat astăzi Comitetul Local pentru Situații de Urgență (C.L.S.U.) pentru a stabili măsurile aplicabile municipiului Constanța. Astfel, conform Hotărârii C.L.S.U. nr. 18 din 31.12.2020:

• Operatorii economici au obligația de a organiza activitatea, astfel încât să asigure, la intrarea în sediu, triajul epidemiologic și dezinfectarea mâinilor, atât pentru personalul propriu, cât și pentru vizitatori, în condițiile stabilite prin Ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne nr.874/81/2020 privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și a dezinfectării obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV -2 pe durata stării de alertă.

• Angajatorii de pe raza unității adminitrativ teriotoriale vor dispune organizarea muncii la domiciliu sau în regim de telemuncă, acolo unde specificul activității permite, pe durata stării de alertă, în condițiile art.5 alin.(2) lit.d) și alin.(3) lit f) și art.17 din Legea nr.55 /2020, cu modificările și completările ulterioare, precum și ale celor stabilite prin Legea nr.81/218 privind reglementarea activității de telemuncă.

• Dacă nu se poate desfășura activitatea de către salariat în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu, pentru evitarea aglomerării transportului public, angajatorii din sistemul public și privat care au un număr mai mare de 50 de salariați, au obligația organizării programului de lucru astfel încât personalul să fie împărțit în grupe care să înceapă, respectiv să termine activitatea la o diferență de cel mult o oră.

• Direcția Generală de Asistență Socială va verifica ca activitatea în creșe, grădinițe și afterschool-uri să se desfășoare numai cu respectarea condițiilor stabilite prin ordinul comun al ministrului Educației și Cercetării, al ministrului Muncii și Protecției Sociale și al ministrului Sănătății nr.1076/4518/3936/2020 privind stabilirea măsurilor necesare în vederea deschiderii creșelor, grădinițelor, afterschool-urilor pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2.

• Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța si administratorii piețelor private își vor desfășura activitatea în condițiile stabilite pentru perioada stării de alertă instituite pe teritoriul României, cu stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

• Serviciul Stare Civilă va oficia ceremoniile organizate în interiorul clădirii cu respectarea următoarelor măsuri de protecție:

– purtarea măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura, de către toți participanții;

– dezinfectarea obligatorie a mâinilor;

– menținerea distanței fizice de minimum 1 metru între participanți și asigurarea unei suprafețe de minimum 4m/persoană;

– aerisirea încăperilor pentru o perioadă de cel puțin 10 minute la un interval de timp de cel mult 2 ore;

– aplicarea regulilor de igienă colectivă și individuală pentru prevenirea contaminării și limitarea răspândirii virusului SARS-Cov-2.

• CT BUS își va desfășura activitatea în continuare cu respectarea măsurilor și restricțiilor referitoare la igiena și dezinfecția mijloacelor de transport persoane, a regulilor de conduită pentru personalul operatorilor și a pasagerilor, informarea personalului și a pasagerilor în scopul prevenirii contaminării pasagerilor și personalului ce activează în domeniul transportului rutier.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.