CONSTANȚA: Evenimentele culturale din acest weekend

„Hip Hip Zbumzzi – Caravana Zbumzzi”, 10 august-13 septembrie

Aventura „Hip Hip Zbumzzi- Caravana Zbumzzi” se apropie de final. Săptămâna aceasta, îndrăgita trupă se află în parcul de la Casa de Cultură. Astăzi, de la ora 17:00, se joacă spectacolul de teatru de păpuși „ Motanul încălțat “. Mâine, de la ora 17:00, în aceeași locație, cei mici sunt invitați să participe la  spectacolul „Aventurile lui Nică”. Duminică, de la ora 17:00, organizatorii au pregătit un show special de închidere. Micii spectatori se vor bucura de un spectacol vesel, interactiv, animat marca Zbumzzi. Intrarea este liberă! Proiectul „Hip Hip Zbumzzi – Caravana Zbumzzi” este organizat de Oțeleanu Ioana Cătălina PFA și finanțat de Primăria Municipiului Constanța. Evenimentul se desfășoară în perioada 10 august-13 septembrie.

Programul proiecțiilor din acest weekend, Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”

Sala de cinema a Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” se deschide astăzi de la 17:30 cu producția „După ce ne-am certat”(”After We Collided”) care va fi prezentată în premieră. Filmul este adaptat de Mario Celaya după cartea After We Collided de Anna Todd. Hardin Scott (Hero Fiennes Tiffin) și Tessa Young (Josephine Langford) parcurg urmările despărțirii lor. Chiar dacă vor trece prin momente bune și momente rele, vor avea suișuri și coborâșuri, vor face greșeli și le vor repara, Hardin și Tessa nu se vor lăsa și vor lupta pentru a fi împreună. Filmul îi are în distribuție pe Josephine Langford, Hero Fiennes Tiffin și Dylan Sprouse, alături de care îi mai găsim pe Shane Paul McGhie, Candice King, Charlie Weber, Khadijha Red Thunder, Inanna Sarkis, Pia Mia, Samuel Larsen, Louise Lombard, Rob Estes, Dylan Arnold, Selma Blair și Karimah Westbrook. „După ce ne-am certat” este regizat de Roger Kumble, cunoscut pentru ”Cruel Intentions”, ”The Sweetest Thing” și ”Just Friends”. Cinefilii au ocazia să revadă producția cinematografică sâmbătă, 12 septembrie, de la ora 17:30 și duminică, 13 septembrie, de la ora 20:30.

Preț bilet: 16 lei întreg; 4 lei copii/elevi/studenți; 8 lei pensionari.

Filmul american de super-eroi ”Bloodshot” va fi proiectat începând cu ora 20:30. Pelicula ni-l prezintă pe Ray Garrison (Vin Diesel), un soldat de elită recent ucis în acţiune, care este readus la viaţă şi transformat în super-eroul Bloodshot, de către corporaţia RST. Fiind inoculat cu toate proprietăţile unei nano-technologii de ultimă oră, el reprezintă acum o forţă de nestăvilit .Dar, odată cu procesul de transformare a corpului său, compania i-a modificat totodată mintea şi amintirile. Când Ray începe să-şi amintească câte ceva din trecut, el nu mai ştie ce e adevărat şi ce nu – dar este hotărât să reia controlul asupra propriei sale vieţi. Filmul va fi prezentat publicului și sâmbătă, 12 septembrie, de la ora 20:30 și duminică, 13 septembrie, de la ora 17:30.

Preț bilet: 16 lei întreg; 4 lei copii/elevi/studenți; 8 lei pensionari.

Filmul de animație „Tot înainte”(”Onward”) în regia lui  Dan Scanlon deschide seria proiecțiilor de sâmbătă. De la ora 12:00, publicul se va întâlni cu Tom Holland, Chris Pratt, Julia Louis-Dreyfus și Octavia Spencer într-o peliculă care  combină fantezia urbană cu poveștile clasice inspirate din mitologie. Filmul va putea fi vizionat și duminică, 13 septembrie, de la ora 15:00. Povestea îl are în prim-plan pe Ian, un elf al cărui tată a murit înainte ca el să se nască. Nesigur pe el și introvertit, Ian tânjește să fie încrezător și puternic și trăiește cu impresia că ar fi avut ambele calități dacă ar fi crescut alături de tatăl său. Ian are un frate mai mare, sălbatic și cam haotic, pe nume Barley, care e o sursă constantă de probleme pentru Ian. Ian se trezește, la împlinirea vârstei de 16 ani, că vrea – mai mult ca oricând – sa fie mai bun și mai îndrăzneț, așa cum își imagina că a fost tatăl lui. Cu ajutorul multiubitei furgonete a lui Barley, numită Guinevere, frații pornesc într-o aventură memorabilă care este și un test al legăturii dintre ei.

Preț bilet: 18 lei întreg, 4,5 lei copii/elevi/studenți, 9 lei pensionari.

Sâmbătă, 12 septembrie, de la ora 15:00 și duminică, 13 septembrie, de la ora 12:00, „Lassie se întoarce acasă” va oferi o experiență cinematografică de neuitat. O nouă ecranizare a romanului scris de Eric Knight, filmul redă povestea emoționantă a collie-ului Lassie, care va trece prin aventuri inedite în încercarea de a reveni acasă. Florian are doar 12 ani, și cel mai bun prieten al său este Lassie, un splendid collie. Când tatăl lui Florian își pierde job-ul, familia e nevoită să se mute într-un apartament mult mai mic. Florian e devastat pentru că trebuie să renunțe la Lassie. Cei doi vor porni într-o călătorie fabuloasă și plină de aventuri,  căci niciun obstacol nu poate sta în calea unei prietenii dintre un copil și câinele său iubit.

Preț bilet: 16 lei întreg; 4 lei copii/elevi/studenți; 8 lei pensionari.

Informațiile legate de programul de vânzare al biletelor sunt disponibile pe site-ul oficial http://www.cmeptjc.ro/, pe pagina de Facebook sau direct la casieria centrului, din bulevardul Ferdinand, nr. 56 (fostul Cinema Republica). Având în vedere contextul actual, casieria se va deschide cu o oră înainte de începerea primului film și se va închide cu 15 minute după începerea ultimului film. Biletele pot fi achiziționate online prin platforma www.cinemagia.ro. Link bilete: https://m.cinemagia.ro/program-cinema/jean-constantin-constanta/

„O sole mio”, sâmbătă, 12 septembrie, ora 20:00, „Musica sempre libera”, duminică, 13 septembrie, ora 20:00, parcul din fața Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”

Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski” prezintă ultimele două spectacole din seria de evenimente culturale în aer liber. Evenimentele au fost organizate cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța în parcul din fața Teatrului Național de Operă și Balet “Oleg Danovski” și au fost prezentate pe terasa acestei instituții pe tot parcursul acestei veri, în cadrul stagiunii estivale 2020 care face parte din #SAMER 2020 – Stagiunea Artistică Muzicală Estivală a României 2020, proiect intițiat de Ministerul Culturii.

Spectacolul de canzonete intitulat „O sole mio” revine sâmbătă pe terasa instituției de cultură. În compania fermecătoare a muzicii italienești, veți putea trăi momente de relaxare și bucurie alături de talentații soliști vocali și artiști lirici constănțeni  Mădălin Băldău, Raluca Dărăban, Gabriela Dobre, Doru Iftene, Mihaela Ionescu, Lucia Mihalache, Bogdan Ocheșel, Răzvan Săraru, Silvia Simionescu, Stela Sîrbu, Daniela Vlădescu.

Duminică, 13 septembrie, de la ora 20:00, sunteți invitați la concertul de arii și cântece celebre, „Musica sempre libera”. Corpul de soliști este format din: Laura Eftimie, Marius Eftimie, Doru Iftene, Lucia Mihalache, Bogdan Ocheșel, Elena Rotari, Răzvan Săraru, Stela Sîrbu. La pian Natalia Gribinic, Andrada Ștefan. Acestora li se va alătura și Corul Teatrului Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski” condus de Adrian Stanache.

Pentru buna desfășurare a evenimentelor, traficul rutier va fi restricționat, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 14:00 – 22:00, pe aleea delimitată de strada Ștefan cel Mare și Teatrul Național Operă și Balet „Oleg Danovski”. Accesul publicului la evenimentele culturale în aer liber este gratuit, în limita scaunelor puse la dispoziție, capacitatea spațiului rezervat spectatorilor fiind de 84 locuri pe scaune.

Toate evenimentele se vor desfășura cu respectarea strictă a tuturor normelor de protecție împotriva contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.