CONSTANȚA Domeniul public, eliberat de mașinile abandonate și de cele fără stăpân

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a semnat o nouă dispoziție prin care mai multe vehicule care ocupă abuziv domeniul public vor fi ridicate. Astfel, începând de săptămâna viitoare,  polițiștii locali vor ridica 23 de vehicule fără stăpân sau care au fost abandonate (5 auto fără stăpân și 18 abandonate) și le vor transporta în parcul de mașini al municipalității situat pe strada Vârful cu Dor. Acțiunea de eliberare a domeniului public de aceste vehicule care afectează imaginea orașului este de lungă durată și începe cu apelul constănțenilor care anunță existența unor mașini abandonate în diferite zone ale orașului. Polițiștii locali verifică sesizările iar în cazul celor care se confirmă, proprietarii sunt somaţi să îşi ridice singuri vehiculele. În cazul în care acest lucru nu se întâmplă, atunci ele sunt ridicate de administraţia locală, după parcurgerea termenelor prevăzute de lege.

Conform legii privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public, după 10 zile de la aplicarea somaţiei pe autovehicul, primarul poate dispune ridicarea, inventarierea și depozitarea autovehiculului într-un loc special amenajat de către autorităţile administraţiei publice locale. Dacă în termen de zece zile de la data anunţului sau comunicării somație privind ridicarea vehiculului proprietarul sau deţinătorul legal al maşinii nu se prezintă pentru a o ridica, aceasta trece de drept în proprietatea unităţii administrativ-teritoriale din raza căreia a fost ridicată, prin dispoziţie a primarului şi urmează să fie valorificată prin vânzare, în condiţiile legii. Proprietarii autovehiculelor care vor să le recupereze trebuie să se prezinte la sediul Poliției Locale.

Menționăm că pentru a fi declarate fără stăpân sau abandonate autovehiculele trebuie să îndeplinească cumulativ condițiile prevăzute de Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate, respectiv fără plăcuță de înmatriculare sau alte marcaje oficiale ori înmatriculate în străinătate, al cărui proprietar sau deținător legal este necunoscut, sau aflat de cel puțin 6 luni pe domeniul public sau al cărui proprietar sau deținător legal este cunoscut, însă exista indicii temeinice că acesta nu respectă condițiile legale pentru a circula pe drumurile publice. Facem apel la constănțeni ca în cazul în care au cunoștință despre existența unor autovehicule care au fost abandonate pe domeniul public să sesizeze Direcția Generală Poliția Locală la numerele de telefon 0241.484205 și 0341.922”, au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

AUTOVEHICULE FĂRĂ STĂPÂN

identificate pe domeniul public al municipiului Constanţa

Nr. CrtProprietar/Deținător legalLocația/Nr./Strada identificare vehiculMarca/TipCuloareaNr.  de înmatriculareCategorie
1NECUNOSCUTSTRADA ALUNIȘ NR. 3BMWALBASTRĂTX 6678 AKAUTOTURISM
 2NECUNOSCUTFUNDĂTURA IALOMIȚEI, ZONA SECȚIA IVVOLKSWAGENVERDEFĂRĂ NUMERE DE ÎNMATRICULAREAUTOTURISM
3NECUNOSCUTSTRADA SLT. GHE. SASU NR. 26NISSANGRIFĂRĂ NUMERE DE ÎNMATRICULAREAUTOTURISM
4NECUNOSCUTBD-UL TOMIS, ZONA ROVERE MOBILIBMWALBASTRĂFĂRĂ NUMERE DE ÎNMATRICULAREAUTOTURISM
5NECUNOSCUTSTRADA HATMAN ARBORE NR. 43SMARTGRIFĂRĂ NUMERE DE ÎNMATRICULAREAUTOTURISM

          Persoanele care au cunoştinţă despre deţinătorii legali ai vehiculelor enumerate în tabel sunt rugate să contacteze reprezentanţii Direcției Generale Poliția Locală de luni până vineri în intervalul orar 06.00-16.00 la următoarele numere de telefon: 0799606148/ 0799606168.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *