CONSTANȚA: Cultură și civism în primul weekend de toamnă

„Hip Hip Zbumzzi – Caravana Zbumzzi”, 10 august-13 septembrie

Cei mici pot participa astăzi la spectacolul de teatru de păpuși „Aventurile lui Nică “, care va avea loc în parcul de la Gară, de la ora 17:00. Mâine, de la ora 17:00, în aceeași locație, îndrăgita trupă va susține spectacolul „Motanul încălțat”.

Proiectul „Hip Hip Zbumzzi – Caravana Zbumzzi” este organizat de Oțeleanu Ioana Cătălina PFA și finanțat de Primăria Municipiului Constanța. Evenimentul se desfășoară în perioada 10 august-13 septembrie. Începând din această săptămână, spectacolele au loc de luni până joi, între orele 17:00 – 19:00 iar vineri și sâmbătă, în intervalul orar 17:00 – 18:00. De asemenea, de luni până joi, copiii primesc o oră bonus de veselie, deoarece de la ora 18:00 în program este inclusă o oră de animație socio-educativă. Intrarea este liberă!

„Seri de teatru la Pontul Euxin”, 7 august – 6 septembrie, zona Amfiteatru din parcul Tăbăcărie

Evenimentul organizat de Oțeleanu Ioana Cătălina PFA și finanțat de Primăria Municipiului Constanța, care a debutat pe 7 august, se apropie de final. În ultima seară de vineri, pe 4 septembrie, de la ora 21:00, în zona Amfiteatru din Parcul Tăbăcărie, pe malul lacului, cei care iubesc teatrul sunt invitați să urmărească „Procesul”, o comedie cu accente dramatice după „Spectatorul condamnat la moarte”, de Matei Vișniec. Vă așteptăm să luați parte la procesul nostru, dar vă avertizăm că puteți fi spectator, martor sau acuzat”, atrage atenția echipa FF Theatre, cea care aduce „Procesul” la Constanța.

Din distribuție fac parte: Vitalie Teleman, Lia Maniceanu, Costi Antone, Carmen Ciocoiu, Mara Stoian, Cătălina Nicola.

Sâmbătă, 5 septembrie, de la ora 21:00, publicul este invitat la un recital de muzică și poezie, susținut de Ileana Șipoteanu, actorul Mihai Gălățan de la Teatrul „Jean Bart” din Tulcea și balerinii Cosmin Adrian și Louise Chapovaloff. 

Proiectul „Seri de teatru la Pontul Euxin” se va încheia duminică, 6 septembrie, de la ora 21:00, cu un concert susținut de Mike Godoroja & Blue Spirit.

Intrarea este liberă la toate evenimentele cu respectarea tuturor măsurilor privind prevenirea răspândirii COVID-19. Accesul în spațiul destinat publicului se face cu jumătate de oră înainte de începerea spectacolului, adică de la ora 20:30.  „Seri de teatru la Pontul Euxin” este un proiect de interes general, finanțat din fonduri nerambursabile. Manager de proiect este prof. univ. dr. Daniela Vitcu.

„Doi tineri din Verona”, sâmbătă, 5 septembrie, duminică, 6 septembrie, Teatrul de Stat Constanța, ora 19:00

Stagiunea teatrală 2020-2021 se deschide sâmbătă, de la ora 19:00, cu premiera spectacolului „Doi tineri din Verona” de William Shakespeare, traducere de Lucia Verona, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu. O a doua reprezentație este programată duminică, 6 septembrie, la aceeași oră.

Florin Aioane şi Andrei Bibire îi întruchipează pe cei doi tineri din Verona, iar femeile care le aprind inimile şi patimile sunt interpretate de Ecaterina Lupu şi Cristiana Luca. O veţi putea vedea şi pe tânăra speranţă de la Gala Premiilor Gopo din acest an, Cătălina Mihai, care joacă în travesti. Vor mai urca pe scenă Liviu Manolache, Andrei Cantaragiu, Lucian Iftime, Maria Lupu, Florina Stănculeţ, Alexandru Medveghi, Theodor Şoptelea, Ştefan Mihai, Vlad Linţă, Alina Manţu, dar şi doi actori de la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Căluțul de mare” – Arina Cojocaru şi Graţian Prisăcariu. Montarea de la Constanța a fost realizată cu decorul Andreei Săndulescu, costumele Alexandrei Mâzgăreanu, lighting design-ul gândit de Daniel Klinger, muzica lui Alexandru Suciu și mișcarea scenică sub îndrumarea coregrafei Baczó Tünde

Accesul la spectacole este pe baza de bilete ce pot fi achiziționate fie online, prin platforma www.mystage.ro, fie de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanța (bulevardul Ferdinand, nr. 11). Programul casei de bilete de la Teatrul de Stat Constanța este miercuri – duminică, orele 09:00 – 12:00, 16:00 – 21:00.

„Caramitru Mălăele, câte-n lună și în stele”, duminică, 6 septembrie, Teatrul de Vară Soveja, ora 20:30

Spectacolul care trebuia să se desfășoare vineri, 4 septembrie a fost reprogramat din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Ion Caramitru și Horațiu Mălăele, acompaniați de un muzician de excepție, Adrian Naidin vor oferi duminică seară un spectacol de excepție care marchează încheierea Stagiunii Estivale BestSummerArtFEst – BE.SAFE – Constanța 2020, odată cu revenirea în sala de spectacole. Spectacolul pune punctul final seriei de evenimente culturale în aer liber organizate de Teatrul de Stat Constanța și Consiliul Județean Constanța, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța în vara 2020.

Mereu surprinzător, mereu diferit și mereu de excepție, „Caramitru Mălăele, câte-n lună și în stele” este un spectacol de improvizație… „pentru că improvizația este, de fapt, starea de grație a actorului”, cum spune Horațiu Mălăele. Spectacolul este mereu altul, ritmul este diferit, umorul tot mai spumos și ingeniozitatea tot mai evidentă. Amintirea vremurilor trecute este adusă în scenă de un Caramitru care recită răscolitor, imaginând, cu inteligență și iscusință, răspunsuri pe măsură unui Horațiu Mălăele vulcanic, irezistibil și de un haz efervescent, cei doi avându-i martori pe Shakespeare, Eminescu sau Topârceanu. Dialogul este întregit de replicile muzicale pline de căldură și culoare ale violoncelistului Adrian Naidin. Aplaudat frenetic de publicul din toată țara, spectacolul se joacă de fiecare dată cu casa închisă, atât în România, cât și în turneele pentru românii din străinătate.

 „Acționăm pentru Ape – Împreună curățăm Lacul Tăbăcărie!”, sâmbătă, 5 septembrie, între orele 09:00-15:00

Demersul civic vizează ecologizarea lacului și parcului Tăbăcărie, în cadrul Programului „Acționăm pentru Ape”, inițiat de Asociația Act for Tomorrow cu sprijinul Kaufland Romania. Acțiunea este organizată în parteneriat cu Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral  și Primăria Municipiului Constanța.

Participarea la eveniment se face doar pe baza formularului de înscriere, iar toate măsurile de siguranță, igienă și distanțare fizică vor fi respectate în cadrul acțiunii.

„Târg caritabil pentru Alessia”, sâmbătă, 5 septembrie, duminică, 6 septembrie, Parcul Tăbăcărie, în zona Podul de Piatră, între orele 10:00 – 20:00

Un nou târg caritabil pentru Alessia va avea loc sâmbătă și duminică, în parcul Tăbăcărie, în zona Podul de Piatră- lângă țarcurile pentru căței, între orele 10:00-20:00. Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța. Alessia, o fetiță de doar 1 an și 4 luni din Constanța, se luptă cu o boală necruțătoare: amiotrofie spinală musculară tip 1 (SMA 1). Tratamentul pentru această boală rară este cel mai scump din lume. Se numește Zolgensma și costă 2.1 milioane de dolari.

Participanții vor putea achiziționa îmbrăcăminte pentru adulți si copii, jucării, articole de decor, cărți, cosmetice, accesorii de uz casnic. De asemenea, va fi organizată si o tombolă cu premii sau servicii oferite de sponsori. Toate fondurile strânse vor fi redirecționate pentru ajutorarea Alessiei. Până în acest moment s-au strâns aproximativ 600.000 de dolari.

Evenimentul va include și un program artistic. Nico Dance, Liliana Cornilă Licor, Iulian Bratu, Ansamblul Delinkalilar, Elena Gatchin, Trupa armânească Cristian Roșca și Elisa Scupra, Cristian Munteanu de la Acoustic Band, Andrei&Walter Ghivolescu și Luana Tudorache vin alături de Alessia în lupta pentru viață!

Potrivit organizatorilor, metodele prin care se poate dona sunt următoarele:

LEI: RO33BTRLRONCRT0532233601

EURO: RO80BTRLEURCRT0532233601

LIRE: RO38BTRLGBPCRT0532233601

BTPAY/REVOLUT: 0752.076.131

„Marea și Muzica”, duminică, 6 septembrie, parcul din fața Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, ora 20:00

Spectacolul încheie seria de reprezentații organizate în această vară de Teatrul Național de Operă și Balet, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța. Concertul de bijuterii muzicale revine pe terasa instituției de cultură. Veți petrece momente de neuitat în compania soliștilor: Sebastian Tegzeșiu, Carmen Simion, Rodica Nurla, Ioana Crudu, maria Boteanu, Constantin Grigorescu, Daniela Railean, Ana-Maria Simion, Adeline Penescu, Simion Crudu, Adela Necula, Costinel Florică, Anca Scarlat, Vladislav Zodieru, Livian Trufin, Vitalie Postolache, Cristina Vîrtejan, Cristina Tegzeșiu, Bogdan Manciu, Marcel Dășanu, Benoni Bolea, Serghei Porcescu, Andrada Ștefan.

Concertul va include lucrări din creația compozitorilor: Bach, Handel, Mozart, Bizet, Haydn, Bruni, Bartok, Rahmaninov, Kreisler. Intrarea este gratuită.

Pentru buna desfășurare a evenimentului, traficul rutier va fi restricționat duminică, în intervalul orar 14:00 – 22:00, pe aleea delimitată de strada Ștefan cel Mare și Teatrul Național Operă și Balet „Oleg Danovski”. Amintim  că în perimetrul asigurat de organizatori în parcul din fața Teatrului Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski” este permisă participarea spectatorilor în limita scaunelor puse la dispoziție, capacitatea spațiului rezervat spectatorilor fiind de 84 locuri pe scaune.

Toate evenimentele care vor avea loc în aer liber se vor desfășura cu respectarea strictă a tuturor normelor de protecție împotriva contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *