CONSTANȚA: Cererile pentru eliberarea certificatelor de naștere se pot transmite și online

Cererile pentru eliberarea certificatelor de naștere se depun la primăria locului de domiciliu. Având în vedere contextul pandemic, Primăria Municipiului Constanța vine în întâmpinarea nevoii constănțenilor de eliberare a actelor de stare civilă, astfel că documentațiile necesare se completează și transmit pe e-mail.

În această perioadă înregistrarea nașterii se face în baza documentelor transmise de unitatea sanitară unde s-a născut copilul prin intermediul poștei electronice la adresa de e-mail spclep_starecivila@primaria-constanta.ro FĂRĂ ELIBERAREA CERTIFICATULUI DE NAȘTERE. Astfel, părinții sunt rugați să solicite unității sanitare dovada privind înregistrarea nașterii copilului, dovadă pe care o vor folosi oriunde le este necesar până când vor intra în posesia certificatului de naștere.

Certificatul se obține la cererea unuia dintre părinți la Serviciul de stare civilă din cadrul primăriei locului de domiciliu al solicitantului personal sau prin împuternicit cu procură specială sau împuternicire avocațială și a dovezii achitării taxei aferente – 13 lei în regim normal sau 36 lei în regim de urgență. Locuitorii municipiului Constanța trebuie să se programeze în prealabil la numărul de telefon 0241.485.157.

Precizări suplimentare:

– În cazul în care părinții nu sunt căsătoriți și tatăl dorește recunoașterea copilului, cererea se depune la Primăria Constanța, taxele aferente fiind: 8 lei înregistrarea declarației de recunoaștere și 13 lei taxa pentru certificatul de naștere în regim normal/36 lei în regim de urgență. Cererea/declarațiile se depun personal de către ambii părinți în urma programării telefonice și a actelor de identitate.

– În cazul în care părinții sunt căsătoriți, dar au nume de familie diferit, părinții se vor adresa primăriei locului de domiciliu pentru a solicita certificatul de naștere al copilului, situație în care vor prezenta o declarație notarială privind stabilirea numelui de familie al copilului.

Altfel, părinții care au domiciliul în mun. Constanța se vor prezenta împreună la Serviciul stare civilă în urma programării telefonice pentru a stabili numele de familie al copilului și a obține certificatul de naștere, prezentând pe lângă actele de identitate și certificatul de căsătorie.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “CONSTANȚA: Cererile pentru eliberarea certificatelor de naștere se pot transmite și online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *