CONSTANȚA: Campanie de plantare, în plină desfășurare

Pe lângă campania de curățenie generală care se derulează în această perioadă la nivelul municipiului Constanța, Serviciul Gestionare Spații Verzi lucrează și la înfrumusețarea spațiului verde. Astfel, după ce în cursul lunii octombrie au fost plantate aproximativ 1.850 plante ornamentale și 150 arbuști, zilele aceastea continuă campania de plantare a florilor care vor răsări la primăvară și a trandafirilor.

Potrivit municipalității, de la începutul săptămânii au fost plantați peste 5.000 bulbi de lalele și 3.000 de bulbi de narcise în parcul Tomis II și în zona Expoflora din parcul Tăbăcărie, iar acțiunile continuă astăzi cu plantarea trandafirilor care ne vor încânta privirile din primăvară. Astfel, în parcul de la Gară și în spațiile verzi din această zonă, în parcul Poarta 6, pe bulevardul Mamaia – atât în oraș, cât și în stațiunea Mamaia, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu – în jardinierele de la blocuri între ICIL și City Park Mall, în parcul Tăbăcărie – zona Expoflora și în apropierea Satului de Vacanță se vor planta aproximativ 7.000 de butași de trandafiri de parc, târâtori, pitici și de dulceață.

Facem apel la constănţeni să protejeze plantațiile nou-înființate, să contribuie la menținerea acestora în stare de vegetație și, dacă este cazul, să sesizeze Primăria Constanţa (0241.550055) sau Direcția Generală Poliția Locală (0241.484205 sau 0799.606142 – WhatsApp) în situația în care constată acte de vandalism sau de sustragere a materialului dendro-floricol din teren”, au precizat reprezentanții municipalității.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.