Spread the love

Sensul giratoriu din dreptul Spitalului Județean Constanța a fost desființat pentru a face loc noii configurații a bulevardului care va avea benzi unice pentru mijloacele de transport în comun și două benzi de circulație cu sens unic cu direcția de mers către Piața Ovidiu. Potrivit unui anunț de joi al municipalității, se lucrează acum la reabilitarea trotuarelor și amenajarea pistelor pentru biciclete.

„Pe bulevardul Tomis, Primăria Municipiului Constanța are în derulare un amplu proiect de reabilitare prin redistribuirea spațiului urban. Acest proiect prevede modificarea trotuarelor si placarea acestora cu pavele moderne, iar în ceea ce privește partea carosabilă va fi schimbat sensul de mers prin introducerea benzilor unice pentru transportul în comun și două benzi de circulație cu sens unic dinspre zona Dacia spre zona Lupoaică. În momentul întocmirii documentației pentru demararea acestui proiect a fost necesar și un studiu de circulație care a arătat că sensul giratoriu din dreptul spitalului trebuie desființat. Luna viitoare vor fi impuse și restricțiile de circulație definitive pentru sensurile de mers”, a declarat Daniel Vlăescu – șef serviciu tehnic S.C Confort Urban.

Pe lângă reamenajarea părții carosabile, soluția tehnică pentru reabilitarea bulevardului Tomis implică amenajarea unei piste de biciclete, trotuare moderne dedicate pietonilor si zone cu mult spațiu verde. Totodată, echipele SC Confort Urban SRL au finalizat lucrările de asfaltare a parcării situate pe bulevardul Tomis, la intersecția cu aleea Mălinului. Amplasamentul a fost construit pe locul unui teren viran iar în etapa premergătoare asfaltării au fost executate lucrări de excavare și compactare pentru a consolida suprafața destinată staționării autovehiculelor. Pentru a delimita platforma de parcare a fost amenajat un zid de sprijin. Ulterior, s-a intervenit  cu echipamente pentru trasarea și numerotarea locurilor de parcare. Simultan cu asfaltarea parcării rezidențiale, a fost reabilitat carosabilul pe aleea Mălinului.

În cealaltă parte a orașului, o nouă parcare rezidențială prinde contur pe terenul delimitat de străzile Ștefăniță Vodă și Dionisie cel Mic. Primăria face apel din nou către locuitorii orașului să nu își parcheze mașinile în zonele în care se lucrează, pentru a nu îngreuna intervenția utilajelor.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *