Spread the love

Fenomenul violenţei asupra copiilor este unul des întâlnit în țara noastră, iar din păcate multe abuzuri rămân necunoscute. Numai în primele trei luni ale acestui an, la nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța s-au înregistrat 319 cazuri de violență în familie, în 286 dintre acestea victime fiind copiii, spun reprezentanții instituției.

Pe 5 iunie celebrăm Ziua luptei împotriva violenței asupra copiilor, iar cu acest prilej are loc în Capitală o conferință europeană, organizată de Agenția Națională de Egaliate de Șanse între Femei și Bărbați, România, în cooperare cu Ministerul Justiției și Siguranței Publice din Norvegia alături de Comisia pentru Drepturile Femeii și Egalitate între Șanse din Portugalia. O delegație a DGASPC Constanța, condusă de directorul general Petre Dinică, participă la conferința ce ca temă principală de dezbatere violența domestică, violența asupra femeilor și copiilor. Ea este organizată în contextul preluării de România a președinției Consiliului Uniunii Europene.

Linii telefonice gratuite dedicate victimelor violenței domestice La nivelul DGASPC Constanța funcționează două linii telefonice apelabile non stop și gratuite: Telefonul Copilului – 0241983 și linia verde dedicată victimelor violenței în familie 0341921. Există un modul dedicat victimelor violenței în familie, unul dedicat cuplului mamă-copil și un Centru de Primire a Copilului în Regim de Urgență.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *