CONSTANȚA: Aproape 3.400 de persoane aflate în izolare, verificate de forțele de ordine. S-au dat AMENZI de peste 1,5 milioane lei!

La nivelul județului Constanța, instituțiile abilitate de control fac zi de zi acțiuni de verificare a respectării regimului de izolare la domiciliu/carantină. Astfel, potrivit unui anunț de joi al Instituției Prefectului Constanța, de la intrarea în vigoare a Ordonanțelor Militare, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, 2.433 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 1.504.822 lei. Dintre acestea, 310 au fost aplicate doar în ultimele 24 de ore, în valoare de 239.050 lei, din care 236, pentru nerespectarea măsurilor impuse prin Ordonanța Militară nr. 3.

În ultimele 24 de ore, 3.753 de persoane aflate în izolare la domiciliu au fost verificate de forțele de ordine. Pentru această acțiune, au fost angrenați 594 de polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmi din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiști locali constănțeni. De asemenea, pentru verificarea măsurilor impuse prin Ordonanțele Militare în vigoare, 1.287 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.M.J. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța, Garda de Coastă, M.Ap.N.) au fost agrenate în județul Constanța, în ultimele 24 de ore.

„Reiterăm importanța respectării regimului de carantinare, iar prin Ordonanța Militară nr.5, se menționează clar că „persoanele care părăsesc locul în care au fost carantinate, fără aprobarea autorităţilor competente, vor fi obligate să reia ciclul de 14 zile de carantinare, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea acestora, şi vor răspunde penal conform legii”. De asemenea, măsuri vor fi luate și împotriva celor care nu respectă regimul de izolare la domiciliu, după cum se specifică în Ordonanța Militară nr.5: „Persoanele care nu respectă condiţiile izolării la locul declarat / la care au optat să efectueze izolarea şi sunt identificate în afara spaţiului de izolare vor fi obligate să intre în carantină 14 zile, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea acestora, şi vor fi sancţionate contravenţional conform prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă, cu modificările şi completările ulterioare, dacă fapta nu constituie infracţiune”!”, au precizat reprezentanții prefecturii.

În ultimele 24 de ore, polițiștii constănțeni au controlat 109 societăți comerciale și PFA.

Totodată, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au aplicat 2 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.000 de lei, pentru nerespectarea culoarelor de tranzit pentru transporturile de marfă stabilite în urma adoptării Ordonanței Militare nr. 2/2020.

În ceea ce privește situația actualizată privind COVID-19, la nivelul județului Constanța, bilanțul este următorul: 892 de persoane carantinate, respectiv 3.924 de persoane aflate în izolare la domiciliu.

„Facem apel către toți locuitorii județului Constanța să respecte TOATE prevederile Ordonanțelor Militare emise. Evitați ieșirile nejustificate din casă, rezumați-vă doar la deplasările în interes de serviciu sau de maximă necesitate! Nu uitați să păstrați distanța față de celelalte persoane și să respectați toate recomandările de igienă reiterate de către specialiști!”, au mai precizat reprezentanții prefecturii.

CITEȘTE ȘI:

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța și-a găsit ocupație: DOSAR PENAL pentru primul caz confirmat de coronavirus

MONITORIZARE: Jandarmii și polițiștii locali patrulează prin cartierul social Henri Coandă

CORONAVIRUS: 2.738 de pacienți infectați, la nivel național. La CONSTANȚA: 111 cazuri confirmate, 13 persoane VINDECATE!

Numărul DECESELOR pacienților infectați cu coronavirus a ajuns la 94, la nivel național

CONSTANȚA: Forțele de ordine au „tocat” carnetul de amenzi: sancțiuni de peste 1,2 milioane lei!

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.