Spread the love

Șase adăposturi antiaeriene au fost reabilitate de Primăria Municipiului Constanța, anunță, vineri, reprezentanții municipalității. Este vorba despre adăposturile de protecție civilă din următoarele locații:

  • Bulevardul Tomis, bloc TS 14 B, sc. B
  • Strada Egretei, bloc AV 22, sc. A
  • Strada Egretei, bloc AV 22, sc B
  • Strada Arcului, bloc A9, sc A
  • Strada Arcului, bloc A9, sc. B
  • Strada Arcului, bloc A8, sc. B

Potrivit municipalității, echipele de muncitori au executat ample lucrări care au constat în repararea și zugrăvirea pereților și tavanelor, vopsirea tâmplăriei metalice, înlocuirea ușilor, remedierea defecțiunilor la instalația electrică și montarea de instalații sanitare noi. De asemenea, au fost refăcute și instalațiile de filtro-ventilație, s-au înlocuit motoarele,  s-au montat becuri și lămpi de exit.

În municipiul Constanța, adăposturile au dimensiunea medie de 150 mp, iar fiecare persoană are alocat 1 mp. Avantajul principal al acestor tipuri de adăposturi îl reprezintă grosimea pereților, construiți astfel încât să facă față atacurilor aeriene. Buncărele au uși metalice etanșe, grupuri sanitare, sistem de filtro-ventilație și ieșiri de salvare. În timp de pace adăposturile publice de protecţie civilă pot fi folosite și în alte scopuri, dar trebuie să fie eliberate în situații de urgență în maximum 24 de ore.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *