CONSTANȚA: 11 cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore. Prefectul Niculescu: „Nu mi-aș fi dorit să mai postez astfel de mesaje…”

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 326 persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 19 persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 307 pacienți au fost declarați vindecați (din județele Constanța, Tulcea și Ialomița), transmite miercuri Instituția Prefectului Constanța. În acest moment, mai sunt 60 de persoane internate, dintre care 41 din județul Constanța și 19 din Tulcea și Ialomița, cu 11 persoane mai mult față de marți

La nivelul județului Constanța este, de departe, cea mai mare creștere din ultima perioadă, aspect care l-a determinat pe prefectul George Niculescu să reacționeze.

„Județul Constanța, chiar dacă este departe de județele care au un număr mare de confirmări cu virusul SARS-CoV-2, este în continuare sub amenințarea acestui inamic periculos. De câteva săptămâni, nu am mai făcut apel direct către dumneavoastră, cetățeni ai acestui județ, în ceea ce privește situația legată de COVID-19, dar astăzi mă văd nevoit să revin către voi toți. Nu mi-aș fi dorit să mai postez astfel de mesaje, dar contextul actual îmi arată că trebuie să trag un nou semnal de alarmă!Am avut zile în care nu am înregistrat noi cazuri, avem o rată de vindecare mare, printre cele mai mari din țară, iar aceste elemente stau sub semnul responsabilității de care a dat dovadă toată societatea. Doar că, odată eliminate multe dintre restricții, unii dintre cetățeni au uitat că suntem, în continuare, în stare de alertă! Din nefericire, încă trăim cu acest virus printre noi, iar cifrele o arată clar!Îi rog pe toți constănțenii să țină cont de recomandări, să respecte regulile și să fie RESPONSABILI, în continuare! În caz contrar, eforturile medicilor, ale autorităților și ale oamenilor care au avut răbdare și au înțeles situația vor fi în zadar. Haideți, împreună, să limităm efectele virusului și să ne bucurăm cât mai repede de o relaxare adevărată, în care COVID-19 să devină o simplă amintire neplăcută!”, a transmis prefectul Niculescu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *