Conspiraționiștii, în atenția MAI. Site-urile blocate de ANCOM

De la instituirea stării de urgență pe teritoriul României, Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a blocat accesul la un număr de 12 site-uri, la solicitarea Ministerului Afacerilor Interne. Motivele invocate sunt că pe respectivele site-uri s-au publicat teorii ale conspirației și știri false despre epidemia de coronavirus, cu informații menite să inducă panică.

Informații neverificate, scenarii alarmiste, negarea informațiilor oficiale și insistența că teoriile conspiraționiste sunt cele adevărate, toate acestea au fost analizate de MAI și, potrivit dispozițiilor ministerului, ANCOM a blocat până în prezent următoarele site-uri: romania-veche.ro, justitiarul.ro, bn-news-romania.info, veghepatriei.wordpress.com, vremuritulburi.com, bpnews.ro, genocid.ro, r.news-romania24h.xyz, news-romania24.xyz, blacktopics.wordpress.com, cohortaurbana.ro, breackingnews.xyz.

„Deciziile adresate furnizorilor de servicii de găzduire, respectiv furnizorilor de conținut sau, după caz, furnizorilor de rețele de comunicații electronice destinate publicului, pentru restricționarea accesului utilizatorilor la astfel de conținut, sunt comunicate prin afișarea pe pagina de internet a ANCOM și, suplimentar, transmise acestora prin mijloacele de comunicare electronică. Deciziile pentru restricționarea accesului utilizatorilor la anumite site-uri sunt comunicate furnizorilor de rețele de comunicații electronice la puncte fixe și mobile și prin intermediul aplicației prevăzute în Decizia președintelui ANCOM nr. 336/2013 privind mijloacele și modalitatea de transmitere de către furnizori a unor documente, date sau informații către Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, cu modificările și completările ulterioare. Acești furnizori sunt rugați să își verifice frecvent adresele de email atașate aplicației. ANCOM comunică măsurile dispuse și prin toate mijloacele de comunicare la distanță identificate în mediul public (de exemplu: fax, e-mail, telefon), iar furnizorii de servicii de găzduire și furnizorii de conținut sunt rugați să își actualizeze informațiile de contact publice și să verifice frecvent mijloacele de comunicare de care dispun”, a transmis, vineri, ANCOM.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Conspiraționiștii, în atenția MAI. Site-urile blocate de ANCOM

  • sâmbătă, 25 aprilie 2020 la 17:35
    Permalink

    Descotorosirea de „Justiţiarul” este o mişelie laşă, a celor ce profită de „starea de urgenţă” artificială ca să închidă gura criticilor sistemului/ denunţătorilor marelui jaf. „Vina” cea mai mare a lui Marinescu fiind că a lovit mai sus decît se vede, în dosarul Iohannis/FDGR, că a dat şah la vîrful puterii mondiale. Nu pentru că a revelat „retrocedarea” ilicită către pretinşii urmaşi ai naziştilor (din „Grupul Etnic German”) care au sifonat numeroase averi evreieşti, de către o justiţie aservită uzurpatorilor statului…Ci pentru că a atras astfel atenţia asupra unui dosar mult mai amplu, ce trebuie neaparat să rămînă ferecat: un fenomen de spoliere a României început în 1939, care a dus la o multiplă devalizare naţională, justificată prin „reparaţii” şi „re-reparaţii” întinse aproape şapte decenii-o geo-operaţie de pradă pe care, avînd în vedere beneficiarii, pariez că istoricii/ziariştii nu o vor putea cerceta pînă la fund şi nici face publică. Constat deja că nici cei care au abordat subiectul nu au dat de straturile vulcanice.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *