Spread the love

Membrii Consiliului Reprezentanților al Uniunii Democrate a Tătarilor Turco – Musulmani din România s-au întrunit vineri, 10 martie, în ședință, la sediul central al UDTTMR.

Potrivit UDTTMR, au fost prezenți 92 din cei 103 membri ai Consiliului Reprezentanților și pe ordinea de zi a ședinței s-au regăsit următoarele puncte: informarea Consiliului Reprezentanților cu privire la hotărârea instanței din data de 3 martie 2017 în dosarul 1071/212/2016., demararea formalităților în vederea pregătirii și organizării Congresului UDTTMR, confirmarea componenței Biroului Executiv al UDTTMR, precum și adoptarea unei declarații privind „dezavuarea tentativelor de scindare a comunității tătare”.

Amintim că președintele Uniunii Democrate Tătare, Negiat Sali, a anunțat recent că  „Grupul de inițiativă pentru formarea „Consiliului de Salvare a UDTTMR” se întruneşte sâmbătă 11 martie 2017 pentru a pregăti formarea urgentă a „Consiliului de Salvare a UDTTMR ” care va proceda la reorganizarea democratică a UDTTMR în conformitate cu Sentința juridică definitivă de anulare a Congresului UDTTMR din ianuarie 2016 şi cu Constituția şi Legile României!”

CITEȘTE ȘI:

S-a format grupul de inițiativă pentru formarea „Consiliului de Salvare a UDTTMR”. Negiat Sali: „Vom repune Uniunea pe calea legală!”

Totodată, UDTTMR a anunțat marți că a luat act de hotărârea definitivă a Tribunalului Constanța din 2 martie, prin care Congresul Uniunii din ianuarie 2016 a fost anulat, o recunoaște și „urmează să se conformeze”. Numai că UDTTMR are chef de glume și va organiza un nou congres, însă până atunci „revine la structura de conducere în funcție până la desfășurarea congresului din data de 9 ianuarie 2016, urmând ca, în conformitate cu prevederile statutului, să fie organizat un nou congres”. Practic, UDTTMR va fi condusă tot de Gelil Eserghep!

CITEȘTE ȘI:

UDTTMR a luat act de hotărârea Tribunalului, care a decis invalidarea lui Gelil Eserghep și revine la structura de conducere… tot cu Eserghep!

Facebook Comments

Advertisements

One thought on “Consiliul Reprezentanților al UDTTMR – aripa Eserghep: „Dezavuăm tentativele de scindare a comunității tătare””

  1. @Gemaledin Emin & Selim Metin
    Cea mai gravă proble meste că toți refuză să dezvăluie realitatea de fapt și de drept a UDTTMR și anume că în viitorul imediat își va perde personalitatea juridică.
    Vă rog analizați dispozițiile art. 41, lit. a și f și să le raportați la art. 55 al OG 26/2000.
    Nici o grupare din cele care își arată 1colții” și chiar de-ar fii exista 5+1 din membrii fondatori sau Scretar General, UDTTMR nu poate fi salvată de drept, pentru că retroactiv nime nu mai poate repara ilegalitățile lui Eserghep Gelil care n-a depus trei ani consecutiv rapoartele financiare așa cum era obligat prin lege.
    Prin urmare.., tătărimea trebuie să afle acest adevăr pentru a se mobiliza în vederea uni regrupări din care să nu facă parte „războinicii ciolaniadei” precum Gelil, Negiat și alții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *