Consiliul Politic Național: Listele PSD Constanța… în AȘTEPTARE. Făgădău și Vișan, reveniți în lupta pentru locuri eligibile

Consiliul Politic Naţional al PSD s-a reunit marţi, de la ora 17:00, pentru a valida listele cu candidaţii partidului pentru alegerile parlamentare. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că listele finale ale candidaţilor pentru alegerile parlamentare vor fi aprobate marţi. În legătură cu candidaţii la alegerile locale care nu au câştigat, dar doresc un loc eligibil la parlamentare, cum ar fi Felix Stroe de la Constanța, Ciolacu a precizat că va exista o analiză.

Într-adevăr, în ședința de marți se tot… analizează. Au fost aprobate listele de candidați pentru 19 județe, plus București. Miercuri, după 13:00, va avea loc o nouă ședință a CPN, iar situația de la Constanța, alături de celelalte 21 de organizații, va fi discutată atunci. În județele în care nu s-au închis încă listele sunt încă analize interne și ordinea pe listă se va negocia în următoarele 24 de ore.

Amintim listele propuse inițial de PSD Constanța:

Senat:

  1. Felix Stroe
  2. Liviu Brăiloiu
  3. Dan Georgescu – primar Limanu
  4. Ștefan Mihu
  5. Mariana Gâju

Camera Deputaților

  1. Marius Horia Țuțuianu
  2. Cristina Dumitrache
  3. Decebal Făgădău
  4. Lucian Lungoci
  5. George Vișan

Din discuțiile de marți din CPN al PSD au reieșit mai multe variante. Una dintre ele este aceea că Decebal Făgădău ar fi urcat pe locul 2, Lucian Lungoci pe 3, George Vișan pe 4 și Cristina Dumitrache ar fi căzut în dizgrația locului 5. De asemenea, un alt scenariu arată că Marius Horia Țuțuianu ar fi trecut pe locul 1 la Senat și Făgădău, Vișan și Lungoci ar fi rămas să se bată pentru locurile eligibile la Cameră. În acest context, Felix Stroe ar fi pierdut partida. O a treia variantă ar fi Lucian Lungoci pe primul loc pentru Camera Deputaților – favorit al primarilor PSD din județ, iar Țuțuianu ar fi astfel săpat din nou de Felix Stroe.

PSD a decis, marți, în ședința Consiliului Politic Național, numirea unor președinți interimari la organizațiile județene din Alba, Vrancea și Covasna. La PSD Alba, lider interimar a fost desemnat europarlamentarul Victor Negrescu. La Vrancea, unde interimatul era asigurat de Marcel Ciolacu, funcția a fost încredințată fostului ministru Angel Tîlvăr. PSD Covasna îl va avea președinte interimar pe Bogdan Barbu.

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a declarat, marți, că secretarul general al PRO România, Ion Mocioalcă, se va înscrie în PSD și va deschide lista candidaților PSD la Senat în județul Caraș-Severin. Pe 3 decembrie 2018, Ion Mocioalcă a demisionat din funcția de lider PSD Caraș-Severin și s-a înscris în PRO România, după o serie de conflicte deschise cu liderul PSD de la acea vreme, Liviu Dragnea.

Miercuri, la ora 16.00, Organizaţia PSD Bucureşti va depune listele la Biroul Electoral Municipal. Termenul limită de depunere a candidaturilor este joi, 22 octombrie.

VA URMA!

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.