CONSILIUL NAȚIONAL al PNL! Iohannis, lansat oficial pentru prezidențiale: „PSD și-a pierdut sensul și busola! Cetățeanul este reperul suprem al bunei guvernări. Reconstrucția statului român este o URGENȚĂ!”

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost prezent, joi, la Consiliul Național al PNL, care a avut loc la Romexpo, începând cu ora 16:00, și la care au participat aproximativ 3.200 de delegați ai partidului, parlamentari, primari și aleși locali.

cn pnl

Pe ordinea de zi a evenimentului s-a aflat prezentarea bilanțului politic al conducerii PNL, aprobarea fuziunii dintre Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT) și PNL, precum și alegerea unui prim-vicepreşedinte al PNL. De asemenea, în cadrul reuniunii au luat cuvântul, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău; liderul grupului europarlamentarilor români din PPE, Rareș Bogdan; liderul deputaților PNL, Raluca Turcan; liderul senatorilor PNL, Florin Cîțu sau președintele Ligii Aleșilor Locali ai PNL, Gheorghe Flutur. Totodată, Consiliul Național al PNL a conținut și un punct privind alegerile prezidențiale, iar liberalii vor demara campania pentru strângerea de semnături pe 10 august.

CITEȘTE ȘI:

Invitat special: Andrei Năstase, din Republica Moldova. Turcan: „Mi-e dor de o nouă victorie electorală!

Consiliul Național al PNL a început la 16:00, primul care a luat cuvântul fiind invitatul Andrei Năstase, liderul Platformei „Dreptate și Adevăr” din Republica Moldova și vicepremier al acestui stat.

Aceste vremuri au dat și lideri veritabili. Unul dintre ei e cheia de boltă a statului de drept și a luptei pentru salvarea democrației, Klaus Iohannis (…) În vreme ce în Republica Moldova a capitulat, în România, un veritabil om de stat a dus alături de PNL o luptă ca instituțiile să rămână libere”, a spus Năstase.

Oficial, Consiliul Național a început la 16:20, Robert Sighiartău dând startul dezbaterilor, iar Raluca Turcan a prezentat raportul grupului PNL din Camera Deputaților.

Mi-e dor de campanie, mi-e dor de o nouă victorie electorală! Astăzi trebuie să vă prezint activitatea grupului PNL de la Camera Deputaților și o sintetizez astfel: democrația se apără prin democrație! În doi ani și jumătate de guvernare PSD, Camera a fost sediul central al celor mai virulente forme de gangsterism politic făcute vreodată de PSD! Deputat cu deputat! Om cu om! Organizație cu organizație! A fost un efort de echipă! Am trăit într-o stare de asediu nedeclarată! (…) Chiar dacă Liviu Dragnea nu mai e în fruntea Camerei, gulerele albe ale sale sunt în continuare acolo! Își doresc controlul total, iar obiectivele majorității parlamentare au fost de două tipuri și vreau să rețineți bine ce s-a întâmplat în Parlament, pentru că avem lupte de dus în teritoriu și să le arătăm oamenilor că răul nu s-a terminat! O adevărată industrie a legiferării pentru infractori, un alt obiectiv a fost acela de întreținere a mecanismului marilor înșelătorii economice, prin care au manipulat atâția votanți în toamna lui 2016! Însă obiectivul principal a fost președintele Klaus Iohannis, principalul garant al democrației și parcursului nostru european, nu pe voința bunului plac, nu pe arbitrariu!”, a spus Raluca Turcan.

A urmat Florin Cîțu, care a prezentat raportul activității de la Senat, apoi a luat cuvântul Daniel Buda, care a vorbit despre activitatea europarlamentarilor PNL.

„Am demonstrat că putem menține UE pe drumul cel bun, chiar dacă trăim vremuri tumultoase. Datorită forței pe care ne-ați dat-o, în PE am reușit să obținem funcții și, dincolo de faptul că Rareș Bogdan este șeful delegației române, prin Siegfried Mureșan am obținut funcția de vicepreședinte al PPE ș.a.m.d. Toți europarlamentarii noștri ocupă poziții relevante în comisii, unde regulamentele europene devin garanții pentru nevoile din România. Noi, cei din PNL, o vom susține mai departe pe doamna Laura Codruța Kovesi să obțină funcția de procuror general european. (…)Suntem în fața unei campanii electorale prezidențiale și cu siguranță PNL va câștiga aceste alegeri, prim pas pentru accederea la guvernare de care România are nevoie”, a spus Daniel Buda.

Flutur: „Constituția este făcută după chipul și asemănarea lui Ion Iliescu!

Președintele Ligii Aleșilor Locali ai PNL, Gheorghe Flutur, a punctat faptul că partidul trebuie să își asume modificarea radicală Constituției, care astăzi este cea de acum 30 de ani, după chipul și asemănarea lui Ion Iliescu.

„Urmează trei rânduri de alegeri. Eu cred că trebuie să fim extrem de atenți și responsabili pentru modul cum vom aborda problema, pentru că populația a arătat încredere în PNL. Va trebui pentru perioada următoare să strângem rândurile, să sprijinim candidatul nostru la președinție, lucru pe care îl începem astăzi. Eu cred că trebuie să venim cu lucruri concrete la populație, românii așteaptă de la noi un program pe puncte. Venim cu candidați credibili. La prezidențiale avem cel mai bun candidat! Al doilea test este cel al alegerilor locale și testul din toamna anului viitor pentru parlamentare. Am câteva propuneri pentru PNL: cred că trebuie să venim cu lucruri clare, reforma statului – cu reforma de fond a Constituției și îmi permit să spun că nu putem petici Constituția, făcută acum 30 de ani, după chipul și asemănarea lui Ion Iliescu. Ea trebuie modificată radical! PNL trebuie să își asume marele proiect al Constituției, după 30 de ani de la Revoluția dintre 1989! (…) Cu ce se confruntă administrația locală astăzi? Lipsa de predictibilitate, nu putem previziona ce va urma din punct de vedere al bugetului! Se amână rectificarea bugetară, legea de bază este sluțită, ce era valabil anul trecut nu mai e valabil anul acesta! Noi suntem victime la capăt de linie, pentru că multe lucruri nu știm cum se vor desfășura în continuare. Vin din teritoriu, contractele în derulare sunt toate blocate, pentru că s-au majorat prețurile la materiale și nu există fonduri, autoritățile centrale nu răspund cu claritate! Nu vin agenții la licitații! Sunt probleme uriașe!”, a spus Gheorghe Flutur.

PACT a fuzionat cu PNL

Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT) a fuzionat cu PNL, votul fiind aproape în unanimitate, fiind înregistrată o singură abținere.

Fostul președinte al PACT, deja fuzionat cu PNL, Sebastian Burduja a punctat faptul că este timpul să avem acum Revoluția meritocrației.

„Este o mare onoare și răspundere să fim alături de cea mai puternică echipă din România! România de azi nu a mai fost atât de rău ca niciodată! Sunt români alungați din țara lor, în fiecare zi. Sunt 250.000 de copii care cresc fără părinți acasă, pentru că părinții au fost alungați în diaspora. (…) Dacă acum 30 de ani am avut Revoluția democrației, este timpul să avem acum Revoluția meritocrației! Nu mai este posibil să ai oameni care nu se pricep și care afectează destinele a zeci de milioane de oameni! Pactul lui Iohannis are nevoie de lideri adevărați, de oameni politici care se gândesc la următoarele generații, nu de politicieni care se gândesc la următoarele alegeri!”, a spus Burduja.

Ludovic Orban: „În toate sondajele suntem pe primul loc!

Președintele PNL, Ludovic Orban, i-a îmbărbătat pe liberali, susținând faptul că succesul de la europarlamentare trebuie repetat și la alegerile prezidențiale.

„PNL a câștigat alegerile, în toate sondajele suntem pe primul loc! PNL este partenerul președintelui Iohannis, liderul politic din România cu cea mai mare cotă de încredere, susținere publică, cu cea mai bună imagine externă! Avem datoria pentru România să asigurăm victoria în alegerile prezidențiale! Am câștigat o bătălie, trebuie să câștigăm războiul! Urmează trei rânduri de alegeri importante. Obiectivul pe care trebuie să îl avem este de a câștiga toate aceste alegeri și la un scor care să ne permită să conducem România, pe drumul democrației, libertății, respectului față de cetățean!”, a spus Ludovic Orban.

orban pnl

Rareș Bogdan, prim-vice PNL: „Erau unii, chiar din primele rânduri de acum, care zâmbeau sarcastic și ziceau că sunt nebun!

Ludovic Orban l-a propus pe europarlamentarul Rareș Bogdan în funcția de prim-vicepreședinte al partidului.

„Este o promovare la excepțional! Sunt mulți colegi vechi, care au dus bătălii și ar fi putut candida. Dar, măsuța lui, unde arăta cu curaj toate fărădelegile din România, a abandonat cariera de succes pe care a avut-o și a venit alături de noi, a fost o decizie importantă, cu rol foarte important în victoria PNL! Pentru surpriza deosebită pe care am avut-o și pe care mi-a făcut-o Rareș Bogdan… noi am mai adus oameni noi și când îi chemam să apere ființa PNL, îi găseai mai greu, din prima zi. Din momentul desemnării pentru PE, Rareș Bogdan a fost trei luni umăr la umăr alături de mine, de voi, în fiecare localitate și a pus umărul la această frumoasă victorie a PNL!”, a motivat Ludovic Orban.

În discursul său, Rareș Bogdan și-a reluat tirurile la adresa conducerii, înțepându­-și colegii și a urlat din toți rărunchii, amenințând, mobilizând, cu poziționări de speriat.

„Fac o plecăciune în fața celor 200.000 de membri ai PNL! Fiecare vot, fiecare efort, fiecare zi departe de familie a contat în victoria istorică a PNL. Atunci când, la adunările publice, în emisiuni, la conferințele de presă, în momentul lansării campaniei, spuneam că vom câștiga alegerile europarlamentare erau unii dintre dumneavoastră, nu puțini, unii din primul rând acum, alții în spate, zâmbeau sarcastic și spuneau ce a pățit Rareș, dacă e sănătos! E nevoie ca fiecare dintre combatanții PNL să simtă gustul victoriei. Singurul mereu regret din campanie este că în seara de 26 mai, în seara victoriei, nu ne-am bucurat suficient. Vreau să îmi promiteți că bucuria pe care nu am afișat-o atunci o s-o dublăm în 24 noiembrie! (…) Fac un apel către toți președinții de organizații județene, toți vicepreședinții, să fie ferecate toate ușile PNL! Nici un ales local al PSD nu are ce să caute în PNL! Zdrobiți-i în alegeri! Nu au ce să caute în casa noastră! (…) Am venit să nu mai plec! Am venit pentru a întoarce ce ați făcut pentru mine și ceilalți 9 europarlamentari! Sunt alături la prezidențiale, la locale, în fiecare comună! Asta înseamnă o familie, asta ne-ați dat nouă, acum noi trebuie să vă dăm și o vom face și vom câștiga!”, a spus Rareș Bogdan.

Europarlamentarul a fost ales prim-vicepreședinte al PNL, din cei 2.769 de votanți, 2.719 au votat pentru, 41 împotrivă și 9 voturi au fost nule. Rareș Bogdan va fi responsabil cu strategia partidului.  

rares bogdan pnl

Iohannis: „PSD a instaurat un sistem al pilelor, al incompetenței, un partid nociv care și-a pierdut sensul și busola! PSD trebuie să plece!

Președintele în funcție al României, Klaus Iohannis, susținut și în 2014 de liberali, a ajuns la Consiliul Național al PNL după ora 18:00. Omul momentului al liberalilor, care pleacă cu cele mai mari șanse la alegerile prezidențiale, a vorbit, printre altele, despre eșecul guvernării PSD.

iohannis cn pnl

„Ne revedem într-un moment critic pentru România, dar trebuie să spunem lucrurilor pe nume, ca tot lanțul de erori produse, cum este cumplitul caz de la Caracal, să nu se mai repete niciodată! Este esențial să înțelegem de ce am ajuns aici și trebuie să știm ce avem de făcut pentru a reclădi România normală pe care ne-o dorim cu toții. (…) Este vorba de politica falimentară a partidului aflat în prezent la guvernare. PSD a trădat votul oamenilor, niciodată nu s-a văzut asta mai bine decât acum: eșec economic, legislativ, în protejarea cetățenilor! Legi pentru infractori, bani pentru clientelă! Acesta este bilanțul guvernărilor PSD din acești ani! PSD a promovat incompetența ca politică de stat și mediocritatatea ca principal criteriu de construire a carierei! Un sistem al pilelor, în care o castă de privilegiați își fac legea și împart banul public, care trebuie oprit! (…) A fost o luptă pe care am dus-o în toți acești ani și la nivel european, pentru a salva credibilitatea României și a preveni prejudiciile imense care ar fi însemnat bani mai puțini pentru țara noastră. Prin acțiunile mele, ale voastre, prin mobilizarea cetățenilor, am reușit să păstrăm nealterat cursul pro european, transatlantic și democratic al României. Pe 26 mai am primit cel mai important semnal din partea oamenilor, că ne susțin să ne luptăm cu un partid nociv, care și-a pierdut de mult sensul și busola! (…) Noi avem obligația să repunem statul în matca sa și să redăm cetățenilor încrederea că instituțiile sunt eficiente! PNL a câștigat ultima rundă de alegeri și care, sunt convins, va câștiga toate alegerile! (…) Vă propun ca parteneriatul președinte – PNL să devină nucleul care va cataliza toate energiile pentru instituții eficiente, în slujba cetățeanului! Vreau să facem România puternică și știu că și voi aveți același obiectiv! (…) Adesea, dramele, tragediile, disfuncționalitățile sistemice scot la iveală ce e mai urât și tindem să credem că aspectele negative prevalează. Capitalul uman emigrează, societatea devine divizată și temătoare… în instituții, politicieni, viitor. Este una din provocările majore cu care ne confruntăm și trebuie să ridicăm nivelul de încredere al societății fără de care dezvoltarea României este imposibilă! Aceasta este viziunea mea pentru România! (…) Trebuie să începem să vindecăm România de rănile adânci provocate de PSD și ALDE, pentru asta avem nevoie de unitate și de speranța că putem să ducem România mai sus! Trebuie să fim mai deschiși față de români, din țară și din diaspora, care așteaptă un semnal de la noi, că viitorul poate fi bun, că există oameni pregătiți care pot să îi conducă onest, cu responsabilitate! Toate aceste propuneri și principii reprezintă angajamentul și parteneriatul meu cu românii! (…) Dragi liberali, vă chem alături de mine să reconstruim România!”, a spus Klaus Iohannis.

iohannis pnl

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.