Consiliul Național al Elevilor lansează ResetEDU – Consultări și propuneri privind școala în timp de pandemie

În contextul educațional actual, luând în considerare scenariile privind
începerea anului școlar publicate de către autorități, Consiliul Național al Elevilor dă startul demersului ResetEDU, sub umbrela căruia se vor lansa consultări și se vor formula propuneri privind școala în timp de pandemie.

„Considerăm că acest moment e unul oportun pentru o schimbare
fundamentală de paradigmă în sistemul educațional, însă, cum nicio decizie
majoră nu ar trebui luată în educație fără consultarea directă a beneficiarilor primari ai educației, Consiliul Național al Elevilor lansează consultarea „Cum ai vrea să arate noul an școlar?”, adresată tuturor elevilor din România”, precizează reprezentanții CNE.

În urma acestei consultări, CNE va realiza un raport sumar, care va
cuprinde propunerile și obiectivele pe care structura le va formula în dialogul cu decidenții, în ceea ce privește reluarea cursurilor în anul școlar 2020-2021. Formularul este disponibil atât pe pagina de Facebook a Consiliului Național al Elevilor, cât și accesând AICI!

„Ne aflăm într-un punct de turnură pentru sistemul educațional din
România. A venit timpul ca fiecare elev să își exprime opinia cu privire la modul în care își va trăi viața școlară de acum încolo și, mai mult, să fie cu adevărat ascultat de către autorități. Lansăm această consultare, în calitate de unică structură de reprezentare a elevilor la nivel național, pentru că, în acest context, orice măsură luată în absența unei consultări reale a beneficiarilor este lipsită de fundament. Suntem deschiși să lucrăm alături de Guvernul României, pentru a duce la îndeplinire dezideratele elevilor”
, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *