Spread the love

Asociația Studenților din Constanța urmează să ia ființă, după modelul Asociației Elevilor. Cu acest prilej, studenții constănțeni anunță că, în ședința Consiliului Local Municipal Constanța, de miercuri, consilierii locali vor analiza un proiect de hotărâre „care repară o eroare făcută în anul 2010, la propunerea primarului Radu Mazăre, prin care, contrar legii, nu au mai fost acordate subvenții Regiei de Transport în Comun Constanța astfel încât studenții să aibă 50% reducere la transportul local în comun”.

„În urma plângerilor penale depuse de Asociația Elevilor din Constanța, în anul 2015 Consiliul local a aprobat reducerea tarifului cu 50%. Începând cu finalul anului 2015, studenții din Constanța au reînceput demersurile pentru respectarea legii prin participarea la ședințele de Consiliu local, dezbateri publice, petiții etc. În ședința din luna februarie, majoritatea PSD, la îndemnul viceprimarului Decebal Făgădau, a respins un amendament prin care se asigura respectarea legii și în privința studenților. În urma acestei respingeri, studenții Cristian George Farauanu și Constantin Eduard Tănase, ambii studenți senatori aleși de colegii lor pentru a le reprezenta drepturile și interesele, au depus o plângere penală la DNA pentru abuz în serviciu (prejudiciul fiind de peste 1 milion de Euro). Pe 15 aprilie, Consiliul Tineretului din România a solicitat, conform legii, o dezbatere publică pe acestă problemă. Solicitarea nu a fost satisfăcută până în prezent. (…) Probabil, începând de miercuri studenții constănțeni nu vor mai fi vătămați de autoritățile locale prin nesubvenționarea tarifului la transport în comun. Însă, din punct de vedere penal, hotărârea Consiliului local nu înseamnă decât epuizarea infracțiunii de abuz în serviciu și începerea cursului prescripției răspunderii penale pentru făptuitori”, mai susțin studenții constănțeni.

Potrivit acestora, se va înființa Asociația Studenților din Constanța, „pentru ca autoritățile să nu mai poată profita de eventuala dezbinare a studenților constănțeni și va fi formată inițial din foști lideri ai elevilor care acum au calitatea de studenți. ASC își propune să aibă un cuvânt în politicile locale pentru tineret, care în ultimii ani au lipsit cu desăvârșire”.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *