Consiliul Local pentru Situații de Urgență, convocat de Făgădău. Se acordă fonduri din bugetul local pentru sprijinul persoanelor vulnerabile

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a convocat joi Comitetul Local pentru Situații de Urgență pentru continuarea măsurilor specifice combaterii infectării și răspândirii SARS-CoV-2 în municipiul Constanța. Astfel, având în vedere evoluția epidemiologică a cazurilor de infectare cu noul coronavirus s-au luat următoarele hotărâri:

  • alocarea de fonduri din bugetul local al municipiului Constanța Direcției Generale de Asistență Socială pentru asigurarea pachetelor cu alimente de bază persoanelor vulnerabile care se regăsesc într-una din următoarele situații:
  • persoane fără venit indiferent de vârstă;
  • persoane cu vârsta de peste 65 de ani fără susținători sau altă formă de ajutor, ale căror venituri lunare cumulate în sumă netă sunt mai mici sau cel mult egale cu suma de 1610 lei;
  • alocarea de fonduri din bugetul local al municipiului Constanța Direcției Generale de Asistență Socială pentru achiziționarea a 3 containere tip locuibil, complet echipate, necesare izolării beneficiarilor Căminului pentru persoane vârstnice, ca măsură de prevenire a răspândirii noului coronavirus SARS -CoV-2, în eventualitatea testării pozitive.

Potrivit municipalității, furnizarea acestor pachete depinde de factori precum: starea de urgență, disponibilitatea comercială a produselor, timpii și procedurile legale de achiziție.

În urmă cu două săptămâni, mai multe echipe din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au început identificarea telefonică a persoanelor care au nevoie de ajutor.

„Colegii noștri îi apelează pe constănțenii în vârstă de peste 65 de ani și le adresează câteva întrebări referitoare la aparținători și gradul de vulnerabilitate. De asemenea, amintim faptul că am pus la dispoziția tuturor constănțenilor care ne solicită sprijinul numărul de telefon 0737.55.22.70, număr la care putem fi apelați non-stop”, au mai precizat reprezentanții municipalității.

CITEȘTE ȘI:

Făgădău a DONAT Spitalului de Boli Infecțioase 5.000 de kit-uri de testare COVID-19

Primăria Constanța a amenajat nou centru pentru oamenii străzii

În Constanța a apărut o linie telefonică gratuită HELPLINE: Consiliere pentru reducerea efectelor izolării la domiciliu

Primăria Constanța asigură cumpărăturile de strictă necesitate pentru persoanele vulnerabile

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.