CONSILIUL LOCAL: Cresc tichetele valorice din programul RESPECT pentru vârstnicii Constanței. Facilități fiscale și pe RATC

Consilierii locali municipali s-au reunit, luni, în ședință ordinară, în cadrul căreia au supus dezbaterii și au aprobat mai multe proiecte. Printre acestea s-a regăsit și cel legat de modificarea HCL privind programul RESPECT, destinat persoanelor vârstnice.

La acest proiect, consilierii liberali au avut un amendament, respins în final, însă proiectul de hotărâre a fost aprobat. Astfel, întrucât de la 1 septembrie a.c. punctul de pensie a fost majorat cu 15%, crește și valoarea tichetului acordat în cadrul programului RESPECT, de la 1.400 lei la 1.610 lei.

Programul RESPECT, inițiat de primarul Decebal Făgădău în 2016 cuprinde persoane care au calitatea de pensionar sau sunt indemnizate în baza legilor speciale și ale căror venituri lunare cumulate în sumă netă sunt mai mici sau cel mult egale cu 1.400 lei, persoane fără nici un venit care au împlinit vârsta de 60 de ani, persoane cu handicap grav sau accentuat sau alte persoane vulnerabile sau aflate în situații de dificultate.

CITEȘTE ȘI:

Totodată, în cadrul ședinței a mai fost adoptat proiectul de hotărâre privind acordarea de facilități fiscale la transportul public de călători. Astfel, dacă până acum pensionarii cu venituri de până la 1.600 de lei inclusiv primeau permisele de călătorie cu autobuzele RATC gratuit, începând de luni vor primi gratuite și pensionarii cu venituri de până la 1.840 lei. Practic, peste 7.000 de vârstnici primesc gratuitate pe transportul public.

Liberalii au solicitat gratuitate și pentru elevi și studenți, însă propunerea a fost respinsă.

Ambele proiecte de hotărâre au fost adoptate cu 16 voturi pentru, 7 împotrivă și o abținere, a consilierului independent Andrei Popescu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *