Spread the love

Consilierii locali municipali s-au întrunit, joi, în cadrul unei noi ședințe, în care au stabilit, printre altele, majorarea cuantumului burselor școlare pentru elevii care studiază în municipiul Constanța. Conform acestuia, pentru semestrul al II-lea al anului școlar actual valoarea burselor școlare va fi de: 200 lei – bursa de performanță; 50 lei – bursa de merit; 150 lei – bursa de studiu și 150 lei – bursa de ajutor social. Pentru a crește cuantumul burselor, Consiliul Local Constanța a suplimentat fondul de burse pentru anul 2017 la 7 milioane lei, acesta majorându-se cu 75%.

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) salută decizia primarului Constanței și a consilierilor locali și îi felicită pe aceștia pentru că au conștientizat importanța acordării burselor școlare la niște cuantumuri care să le îndeplinească cu adevărat scopul, acela de a stimula performanța academică, în cazul celei de merit și performanță, și de a reduce riscul de abandon școlar al elevilor proveniți din medii defavorizate, în cazul celei de studiu și ajutor social.

„Asistăm la cea mai mare creștere a burselor școlare din ultimii 2 ani, de când acestea se acordă în municipiul Constanța. Hotărârea luată astăzi de Consiliul Local ne arată faptul că și în Constanța investiția în educație devine o prioritate, fapt care nu poate decât să mă bucure. Beneficiile creșterii burselor se vor vedea pe termen mediu și lung în rezultate mai bune la examenele naționale și scăderea ratei de abandon școlar a elevilor proveniți din medii defavorizate. Pentru Asociația Elevilor din Constanța creșterea burselor în municipiul Constanța a fost unul din principalele obiective pe care ni le-am setat în luna ianuarie. În continuare, vom acorda o atenție sporită primăriilor din județul Constanța, care încă nu își respectă obligația legală de a acorda burse. Totuși, în urma demersurilor AEC, de la începutul anului și până în prezent numărul localităților care acordă burse a crescut cu aproximativ 15”, a declarat Constantin-Alexandru Manda, președintele AEC.

De cealaltă parte, primarul Constanței, Decebal Făgădău, susține că este vorba despre o promisiune electorală îndeplinită.

„Mă bucur că reușesc să îmi țin promisiunea față de elevi și din momentul în care am hotărât de burse conform legii nu a existat nici un semestru în care măcar două categorii de burse să nu se mărească. Îmi doresc ca până la finalul mandatului acesta să fie trendul și îmi doresc să existe o corelare între cuantumul burselor și calitatea, rezultatele la învățătură ale elevilor constănțeni!”, a spus Decebal Făgădău.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *