Spread the love

Inițiativa de modificare a Constituției demarată de unioniști a fost avizată favorabil de Consiliul Legislativ al României. Astfel, dreptul poporului român de a se reunifica pașnic, în concordanță cu Tratatul de la Helsinki, ar putea fi prevăzut prin Legea fundamentală.

Conștienți că fiii și nepoții noștri trebuie să se bucure de un viitor de libertate și avuție, de șansele de împlinire pe care generațiile noastre nu le-au avut, într-un stat unificat, democratic, european și prosper, hotărâți să edificăm procesul de dezvoltare și afirmare a națiunii române, în concordanță cu istoria poporului nostru, cu normele de morală și de drept internațional în vigoare, prin reîntregirea neamului românesc pe cale pașnică, liber consimțită, fără niciun amestec din afară, pentru a munci împreună la realizarea și mulțumirea comună, alături de celelalte popoare ale Europei civilizate, adoptăm prezenta Constituție”, este preambulul pentru Constituția României propus de Alianța pentru Centenar.

Este un nou pas înainte făcut de mișcarea pentru unificarea malurilor de Prut. Mulțumesc mult juriștilor care ne-au ajutat să elaborăm corect preambulul. E timpul să insistăm în colectarea semnăturilor peste tot în lume odată cu publicarea în Monitorul Oficial și să insistăm ca prevederea să treacă rapid ceilalți pași legali acum, în Anul Centenarului”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Până în prezent au fost strânse peste 80.000 de semnături din totalul de 1 milion de semnături pe care și le-au propus să le colecteze organizatorii. Odată cu avizul favorabil, grupuri de inițiativă de strângere a semnăturilor se vor forma în fiecare localitate. Mai multe detalii despre campanie pot fi aflate la adresa https://www.semnez.eu/.

CITEȘTE ȘI:

Campania „Un milion de semnături pentru Unirea cu Republica Moldova” A AJUNS PE LITORAL! Simion, dezamăgit de dezinteresul clasei politice: „Sperăm că nu gustul acesta amar va rămâne la sfârșitul lui 2018”

Începând de vineri, 13 iulie, și constănțenii se alătură inițiativei naționale de strângere a unui milion de semnături pentru Unirea cu Basarabia. 

Prima acțiune a avut loc la mitingul aviatic de la Aeromania (13-15 iulie), iar în prezent militanții Alianței pentru Centenar acționează în municipiul Constanța. Semnăturile pot fi oferite la corturile amplasate pe plaja din faleză Nord, la Pavilionul Expozițional Constanța (sediul regim permise). Numărul locațiilor va crește în zilele următoare și, de asemenea, voluntarii implicați în această campanie acționează atât în municipiul Constanța, cât și la Mangalia.

Alianța pentru Centenar își propune să modifice Constituția României, în sensul adăugării unui preambul care să prevadă expres ideea reîntregirii naționale, pe modelul Constituției Republicii Federale Germane. Inițiatorii doresc punerea în acord a textului constituțional cu Declarația emisă de Parlamentul României pe data de 27 martie 2018, la împlinirea a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Țara.

CITEȘTE ȘI:

TOMIS NEWS susține inițiativa națională de strângere a unui milion de semnături pentru Unirea cu Basarabia!

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *