Consiliul Județean urgentează instalarea unui sens giratoriu, la Lumina. Țuțuianu: „Locuitorii vor beneficia de el din luna ianuarie”

Consilierii județeni s-au reunit vineri pentru ultima ședință a Consiliului Județean Constanța din acest an, în cadrul căreia au adoptat, printre altele, un proiect îndelung așteptat de locuitorii din localitatea Lumina: instalarea unui sens giratoriu.

cjc

Amenajarea sensului giratoriu de la intersecția DN 22 cu DJ 226, în zona localității Lumina, a fost întârziată de birocrație, iar la sfârșitul lunii octombrie peste 150 de localnici din Lumina au protestat chiar în intersecția unde cer să fie amenajat acest sens giratoriu. Oamenii invocă de mai multă vreme de numărul mare de accidente rutiere care au avut loc în zonă.

În luna iulie, DRDP Constanța a demarat procedura pentru semnarea Protocolului de Colaborare între CNAIR, prin DRDP UAT Comuna Lumina, Consiliul Județean Constanța prin RAJDPpentru amenajarea intersecției drumului național DN22(E87) cu drumul județean DJ226. RAJDP a fost înștiințată să transmită către notariat documentele necesare autentificării protocolului.

CNAIR a trimis abia în luna octombrie a acestui an cu suprafața de teren și planurile aferente, iar la rândul ei CNAIR a susținut faptul că un protocol pentru construirea sensului giratoriu nu a putut fi încheiat pentru că RAJDP nu ar fi transmis documentația necesară la notar.

Vineri, consilierii județeni au adoptat în unanimitate proiectul de hotărâre privind realizarea investiției Amenajare intersecție DN22 (E87) km 286+050 cu DJ 226.

„În comuna Lumina, pe acel traseu, este o problemă cu ieșirea din comuna Lumina spre DN și spre Ovidiu. În colaborare cu CNAIR am demarat acest proiect, să facem un sens giratoriu, ca să nu se mai întâmple nenorocirile care au fost… accidente și fel și fel de probleme cu circulația. Am dat acest acord de principiu, momentan, pentru că trebuie puse toate actele cap la cap. Din ce am înțeles, cadastrul se suprapune scriptic pe o suprafață de 30 m, faptic nu este o problemă. În ianuarie, februarie, cei de la CNAIR se vor apuca de acest sens giratoriu și cei din Ovidiu și Lumina vor beneficia de el, ca să nu mai fie probleme”, a spus președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, după ședință.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.