Spread the love

Acum mai bine de doi ani, primăria Topalu şi Consiliul Judeţean Constanţa au reuşit să acceseze 10 milioane de euro, necesare pentru transformarea fostului castru roman de la Capidava într-un punct de atracţie pentru turişti. Totodată, aproximativ 50 de persoane din localităţile Capidava şi Topalu au beneficiat de contracte de muncă, urmare a proiectului de reabilitare a cetăţii. Veștile bune s-au oprit în 2015. La începutul lunii decembrie 2015, Consiliul Județean Constanța s-a constituit ca parte civilă într-un proces penal, în dosarul în care administratorul firmei Mara Construct a obţinut contractul de restaurare a cetăţenii Capidava şi care a fost arestat! Pe 9 decembrie 2015, CJC s-a constituit parte civilă în proces pentru suma de 36 de milioane de lei.

CITEȘTE ȘI:

Se reia licitația pentru restaurarea cetății Capidava

Între timp, Mara Construct a „comis-o” și la Muzeul de Istorie, pe care trebuia să îl renoveze. Marți, în cadrul ședinței Consiliului Județean Constanța, consilierii județeni au adoptat proiectul de hotărâre privind exprimarea acordului referitor la constituirea ca parte civilă într-un dosar penal. Potrivit președintelui CJC, Marius-Horia Țuțuianu, prejudiciul estimat de DNA se ridică la suma de 2,5 milioane lei.

„Este un proiect din axa de finanțare 2007 – 2013, privind renovarea Muzeului de Istorie, unde DNA a constatat că s-au comis o serie de ilegalități. Ne-am constuit ca parte civilă pentru suma de 2,5 milioane lei, urmând ca instanța să hotărască dacă vom primi toată suma sau parte din ei. Mara Construct a lucrat și la Capidava, unde se pare că au făcut aceleași probleme pe care le-au făcut la Muzeul de Istorie”, a spus Marius-Horia Țuțuianu, pentru TOMIS NEWS.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *