Spread the love

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Țuțuianu, s-a deplasat în cursul zilei de joi în zonele afectate de caderile masive de precipitaţii. Ca urmare a analizei din teren, conducerea instituției a decis să aloce bani pentru refacerea drumurilor comunale afectate de inundaţii.

În primă fază, banii vor fi alocaţi pentru: Rasova, Saraiu, Târguşor, precum şi pentru următoarele tronsoane de drum judeţean: DJ 223 Dunărea-Capidava, DJ225 Târguşor, DJ 223 Horia-Saraiu, Aliman-Rasova-Vlahi. De asemenea, un ajutor financiar va fi acordat și la Cernavodă dacă situația o va impune.

Mai multe localităţi din judeţul Constanţa au fost afectate de ploaia torenţială. Ca de obicei, Cernavodă conduce topul localităților lovite de viitură. În centrul oraşului maşinile parcate au fost pe jumătate scufundate în apă și au fost smulse bucăţi de asfalt şi trotuare.

„CJC va acorda sprijin financiar primăriei comunei Saraiu, dar și tuturor localităților în care este necesar, pentru refacerea drumurilor din distruse de viitura de astăzi. (…) Am fost alături de doamna primar, Dorinela Irimia și am luat toate măsurile pentru a diminua efectele produse de căderile masive de precipitații. Pagubele înregistrate sunt de amploare și includ drumuri surpate de viitură și animale luate de ape. Voi analiza, împreună cu primarii din județ, problemele prezente în fiecare localitate și în cel mai scurt timp se vor lua măsuri pentru diminuarea pagubelor provocate de inundații și protejarea cât mai eficientă a locuitorilor județului și bunurilor acestora”, a precizat președintele CJC Marius Horia Țuțuianu.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *