Consiliul Județean, pas înainte pentru preluarea stadionului Farul. PNL vrea anchetă: să se găsească vinovații care au produs pagube!

Consilierii județeni s-au întrunit, marți, în ședință ordinară, pentru a dezbate mai multe proiecte. Printre acestea, s-a regăsit cel referitor la exprimarea acordului pentru preluarea stadionului Farul, în prezent aflat în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului.

Nu au lipsit tachinările. În contextul absenței președintelui CJC, Marius Horia Țuțuianu, ședința a fost condusă de vicepreședintele Claudiu Iorga Palaz, care, recent, a mai inițiat un proiect de hotărâre similar, respins de liberali. Marți, în ciuda șicanărilor, toate taberele politice au bătut palma și au ajuns la consens: stadionul trebuie preluat.

„Când a fost discuția propusă de PMP, am specificat că nu trebuie luat în proprietate, pentru a elimina orice suspiciune din partea celor vor vota, că după ce va fi preluat de județ, pentru că nimeni nu stă pe veci pe funcții și e plin cimitirul de oameni de neînlocuit, să nu se trezească să îl vândă! Nu este nimic rău faptul de a fi preluat în administrare, ba mai mult este o garanție că acest bun nu poate fi înstrăinat și va rămâne în permanență în administrarea județului! Culmea e că, la vremea respectivă, când s-a făcut acest lucru, tot eu am venit cu ideea de a nu fi preluat în proprietate. Important este să se facă ceva cu acest imobil care la această oră arată deplorabil, dacă sunteți de acord! E păcat…”, a spus Claudiu Palaz.

INTERVIU Ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca: „Trebuie să analizăm oportunitatea transferului din domeniul public al statului a bazelor sportive din Constanța”

De partea cealaltă, liberalii vor o anchetă. Consilierul județean George Măndilă anunță că, la momentul cedării stadionului, s-a întocmit un proces verbal de predare – primire. La momentul respectiv, stadionul se afla în stare bună, însă, în prezent, știm cu toții în ce stare jalnică a ajuns, astfel că Măndilă consideră oportună o anchetă pentru a stabili vinovații.

„Știm cu toții că atunci când s-a predat, pe vremea guvernului Năstase, s-a semnat și o anexă, stadionul arăta bine, dovadă că naționala a desfășurat jocuri aici. Astăzi arată jalnic! Acest transfer trebuia urmărit de către Direcția județeană de sport. Era parte în acel protocol! Cine răspunde pentru această pagubă? Cine l-a folosit până acum a intrat în faliment, va trebui  și cer conducerii CJC ca pe durata acestei proceduri să fie foarte atentă și să pună această problemă: ce se întâmplă cu paguba care s-a înregistrat la stadionul Farul?”, a spus Măndilă.

PNL Constanța a lovit din nou! S-a răzbunat pe Palaz și i-a lăsat pe tineri fără Palatul Copiilor! Urmează sesizări la DNA

„Noi preluăm așa cum e acum. Cereți ceva ce nu e de competența noastră, să facem o anchetă să vedem cine l-a distrus… Cineva va răspunde într-o zi…”, i-a replicat Claudiu Palaz.

Înainte de ședința CJC, liberalii au organizat o conferință de presă, în care au precizat că activitatea sportivă, sub imboldul câștigării campionatului național de fotbal de către FC Viitorul, trebuie să fie o prioritate pentru județul Constanța.

„Noi considerăm că pentru sportul constănțean a făcut prea puțin, prea târziu. Dar, mai bine mai târziu decât niciodată. E în regulă. Ar trebui să ne punem întrebare de ce în 15 ani nu s-a făcut nimic… și avem nevoie de garanții: faptul că nu se va schimba destinația bazei sportive și că există fonduri care să țină în viață acest simbol al Constanței. Deocamdată, demersul este unul de a obține administrarea, nu de investiții. Din câte am înțeles, se dorește să se unească toate forțele care participă pe domeniile de activitate sportive care privesc stadionul Farul și să se găsească formula, încă nu există clar, cine va finanța, cum va finanța. Cert este că cineva trebuie să ia această problemă în mâini. Credem că în eventualitatea în care CJC va prelua administrarea se vor obține aceste finanțări mai ușor. Încurajarea sportului de masă și performanță ar trebui să fie prioritate pentru județ”, a spus liderul consilierilor județeni liberali, George Muhscină.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *