Spread the love

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a semnat, joi, contractul de finanțare pentru proiectul „Monitorizarea și protejarea în comun a mediului înconjurător în Bazinul Mării Negre 2014-2020” – Promovarea coordonării protecției mediului și reducerea în comun a deșeurilor marine în Bazinul Mării Negre.

Acest proiect are ca parteneri Consiliul Județean Constanța, Consiliul Raional Ungheni – Republica Moldova și Asociația Bulgară pentru Transferul Tehnologiei și Inovației. Proiectul urmărește prevenția, monitorizarea, colaborarea transfrontalieră și dezvoltarea capacităților de intervenție în bazinul Mării Negre, în ceea ce privește riscurile legate de mediu. Valoarea totală este de peste 720.000 euro. Din această sumă, Consiliului Județean Constanța îi revin circa 370.000 euro.  Durata de implementare este de 24 luni.

„Protecția Mării Negre trebuie să reprezinte interesul comun al tuturor autorităților și instituțiilor abilitate, mai ales al celor din zona litorală. Astăzi am semnat contractul de finanțare pentru un proiect European ce are ca principal scop reducerea poluării din bazinul Mării Negre. Alături de partenerii bulgari și moldoveni, Consiliul Județean Constanța se va implica activ în acțiuni concrete de conștientizare a importanței protejării resurselor naturale. În cadrul proiectului în valoare de 720.000 euro vor fi achiziționate utilaje și echipamente specifice”, a spus președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu.

Potrivit Consiliului Județean Constanța, în cadrul proiectului vor fi achiziționate utilaje și echipamente specifice precum un buldoexcavator, un sistem de monitorizare a parametrilor de mediu și a unor servicii de dezvoltare a unei platforme online pentru publicarea datelor. De asemenea, proiectul prevede și  dezvoltarea  unei aplicații educative pentru tineri, prin care se puncteaza importanța protejării mediului. Toate aceste achiziții vor duce la eficientizarea acțiunilor de prevenție a poluării din Marea Neagră.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *