Consiliul Județean al Elevilor solicită primarului Chițac o dezbatere privind bugetul local al municipiului Constanța

Consiliul Județean al Elevilor Constanța solicită autorităților o dezbatere privind bugetul local al municipiului Constanța. În calitate de factori cheie în sistemul educațional, decidenții „trebuie să pună pe primul loc nevoile elevilor și să țină în permanență cont de necesitatea decontării transportului, a acordării burselor în conformitate cu prevederile legale, de asigurarea materialelor igienico-sanitare și a infrastructurii școlare, dar și de probleme aduse mai puțin în discuție, cum ar fi siguranța școlară și sprijinul social”, transmite CJE.

Pe data de 31 decembrie 2021, în urma adoptării de către Parlament, a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea bugetului de stat pe anul 2022. În urma acesteia, fiecare autoritate județeană și locală își elaborează propriul buget, Primăria municipiului Constanța fiind publicat la mijlocul lunii ianuarie proiectul bugetului local. „În acest context, dorim organizarea unei dezbateri publice la nivel local, care să ajute la conturarea sumelor pe care Primăria Municipiului Constanța le va aloca pentru învățământ în anul următor”, mai arată CJE.

Invităm toți cetățenii interesați și organizațiile de reprezentare a societății civile să ni se alăture pentru a aduce pe agenda autorităților locale teme de interes pentru comunitate, astfel încât bugetul aferent anului 2022 să atingă problematici presante pentru elevii din județul nostru. Experiența academică a elevilor este strâns legată de finanțarea complementară, aceasta fiind principala sursă pentru renovarea clădirilor școlare, asigurarea pazei și protecției în unitate, digitalizarea educației și altele”, subliniază CJE.

Societatea civilă trebuie invitată la dialog atunci când vorbim despre procesele decizionale din administrația publică, pentru a putea contura bugetul local în concordanță cu nevoile reale ale cetățenilor. Solicităm Primăriei Municipiului Constanța să organizeze dezbateri publice în prealabil aprobării bugetului local, pentru a ne asigura că distribuția banilor în sectorul învățământului este una echitabilă pentru elevii constănțeni și contribuie cu adevărat la un sistem educațional de calitate.” – a declarat Olivia-Elizabeta Golub, președintele Consiliului Județean al Elevilor Constanța.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *