Spread the love

Consiliul Județean al Elevilor Constanța, structură de reprezentare a tuturor elevilor din județul Constanța, a lansat, în urmă cu câteva luni, demersul „Educația prioritară, nu doar în campanie electorală!”, care îndeamnă candidații la alegerile locale să semneze o scrisoare de angajament prin care să își asume că sectorul educațional va reprezenta cu adevărat o prioritate în potențialul lor mandat.

Cu doar două zile înaintea deschiderii urnelor, CJE constată, cu dezamăgire, faptul că nici măcar 10 candidați din cei peste 5.000 înscriși pe listele electorale din județul Constanța nu au semnat scrisoarea de angajament și nu au acordat importanță nevoilor elevilor. Astfel, deși Consiliul Județean al Elevilor Constanța a lansat invitația la dezbatere în repetate rânduri către toate partidele și candidații independenți, se pare că obiectivele pentru educație inițiate (AICI!) nu prezentat un subiect de interes pentru cei care ar trebui să fie, de fapt, cel mai aproape de cetățeni.

„Educația a reprezentat, de-a lungul timpului, un laitmotiv folosit mult prea mult de către politicieni, pe spatele căruia și-au construit campanii electorale și au câștigat voturi. Acum, când elevii le cer să poarte dezbateri față în față pentru a vorbi deschis despre probleme din sistem și despre soluții aplicabile la nivel local, observăm că educația nu mai reprezintă nici pe departe o prioritate. Candidații la alegerile locale au datoria de a asculta nevoile elevilor și de a-și asuma o serie de obiective pe care să le implementeze în teritoriu, pentru a putea vorbi cu adevărat de o implicare activă în comunitate. Stimați politicieni, când veți alege să faceți ceva pentru elevi și să nu mai folosiți educația doar ca slogan în campaniile electorale?”, a declarat Silviu Morcan, președintele Consiliului Județean al Elevilor Constanța.

Oricine poate vizualiza semnatarii scrisorii de angajament, accesând AICI!

PE ACELAȘI SUBIECT:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *