Consiliul Județean al Elevilor Constanța, în audiență la parlamentarii PSD

În cadrul audiențelor susținute la cabinetele parlamentare PSD, deputatul George Vișan și senatorul Ștefan Mihu s-au întâlnit cu reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor Constanța.

CITEȘTE ȘI:

Potrivit celor doi parlamentari, aceștia solicită printr-o scrisoare deschisă respingerea în Parlament a OUG 51/2019 măsură care poate asigura ca transportul elevilor să se desfășoare în condiții normale independent de dorința operatorilor de transport de a se orienta doar către profit.

Cei doi parlamentari constănțeni au precizat că își vor concentra toate eforturile pentru implementarea unor măsuri sociale care să asigure accesul la școlarizarea elevilor prin respectarea dreptului la educație gratuită în general și prin asigurarea decontării integrale a costurilor de transport în special.

Pentru reducerea ratei de abandon școlar și pentru a evita procesul de decontare a cheltuielilor de transport intrajudețean, care este unul anevoios și birocratic, s-a propus subvenționarea directă a cheltuielilor de navetă.

Parlamentarii social-democrați au dat asigurări  că în forul legislativ vor milita pentru aplicarea unor măsuri corecte și necesare pentru a garanta un transport facil pentru elevi.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.