Consilierul municipal Andrei Popescu vrea vot prin mijloace electronice și transmisia live a ședințelor CLM și a comisiilor de specialitate

Transparență. Unul din termenii care domină spațiul public în ultimii ani. În goana pentru recredibilizare, politicienii sunt în stare de orice, numai să convingă electoratul că: „Vedeți? Noi suntem corecți, ei nu sunt!”

Ei sau… ei, tot ei rămân, numai că, de data aceasta, inițiativa de transparentizare la modul „extrem” vine din partea singurului consilier local municipal independent, Andrei Popescu. Consilierul constănțean a anunțat, miercuri, că a elaborat și a depus un proiect de hotărâre, în opinia noastră, foarte îndrăzneț:

„Am elaborat si depus un proiect de hotarare care va fi introdus cat de curand pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local Municipal.
Va prezint mai jos cele mai importante propuneri:
1. Sedintele Consiliului Local Municipal si ale comisiilor de specialitate, vor fi transmise live pe site-ul Primariei Municipiului Constanta.
2. Ordinea de zi a sedintei Consiliuliui Local, precum si continutul proiectelor de hotarari vor fi afisate pe site-ul Primariei cu minimum cinci zile inainte de sedinta Clm, cu optiunea de comentarii de la vizitatorii site-ului.
3. Introducerea votului prin mijloace electronice, avand posibilitatea de a urmari pe site-ul Primariei optiunea fiecarui consilier in parte.
4. Comisiile de specialitate si Consiliul Local Municipal vor cere anual rapoarte de activitate, tuturor agentilor economici si organizatii neguvernamentale care beneficiaza de alocari bugetare, prin hotarari ale Consiliului Local Municipal.
5. Organizarea unei comisii de ancheta, pentru verificarea activitatii comisiilor de specialitate, a activitatii institutiilor subordonate, precum si a contractelor incheiate intre Primarie si terti.

In continuare ma ocup de elaborarea Registrului spatiilor verzi si a Planului urbanistic general.
De asemenea, voi ramane vocea voastra in Consiliul Local Municipal.
Va astept cu proiecte si propuneri!”, a anunțat, miercuri, Andrei Popescu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.