Spread the love

O lucrare pentru construirea unei clădiri de birouri a agitat spiritele, sâmbătă, în Constanța. Vestigiile cetății Tomis ar putea fi distruse cu prilejul acestei lucrări, iar două asociații civice au luat foc pe investitor, fiind vorba de SC Bueno Comp SRL.

Asociația Verde Urban, prezidată de deputatul USR Stelian Ion, a luat foc pe Consiliul Local Constanța, pentru această aprobare odioasă, iar la scurt timp a reacționat și Asociația Constanța Altfel, condusă de senatorul Vergil Chițac, care a subliniat faptul că investitorul este… rudă cu prefectul George Niculescu. Totodată, Vergil Chițac a lansat o colectă publică menită să susțină o acțiune în instanță.

CITEȘTE ȘI:

Luni dimineață, Stelian Ion a anunțat faptul că a transmis prefectului județului Constanța, George Niculescu, solicitarea de a analiza toate aspectele referitoare la legalitatea autorizației de construire.

Totodată, Constanța Altfel anunță un lanț uman pentru istoria orașului Constanța.

Evenimentul va avea loc vineri, 24 ianuarie, la șantierul de pe bd. Tomis nr. 49A. „Istoria orașului Constanța distrusă cu buldozerul. E timpul să tragem un semnal de alarmă”, arată inițiatorii. Detalii despre eveniment, disponibile AICI!

Acestor inițiative se alătură consilierul local independent Andrei Popescu. Acesta a anunțat faptul că a trimis solicitări la Instituția Prefectului și Inspectoratului Județean în Construcții:

„Astazi (luni – n.r.) m-am alaturat demersului initiat de Constanta Altfel si Verde Urban, de aparare a istoriei milenare a municipiului nostru in fata intereselor celor care isi iubesc orasul, pana la propriul buzunar. In acest sens, am solicitat prefectului judetului Constanta:
Sa dispuna verificarea legalitatii procesului de descarcare arheologica;
Sa atace in contencios administrativ Planul urbanistic de detaliu si autorizatia de construire.
Aceasta este cea mai rapida solutie de sistare a lucrarilor. De asemenea, am solicitat Inspectoratului Judetean in Constructii verificarea legalitatii elaborarii si aprobarii planului urbanistic de detaliu si emiterii autorizatiei de construire, in conformitate cu legislatia in vigoare privind regimul constructiilor, cat si in baza certificatului de descarcare sarcina arhelogica. Am solicitat si Politiei locale verificarea legalitatii lucrarilor care s.au derulat in acest week-end in sit arheologic. Tin sa scot in evidenta ca sapaturile din fata Tribunalului sunt posibile datorita fratiei PSD, PNL, PMP, partide care au votat pentru aprobarea PUD-ului care reglementeaza din punct de vedere urbanistic viitoarea constructie. Singurii care n-am girat prin vot am fost eu si domnul doctor Rezeanu! In calitate de consilier local independent voi ramane consecvent angajamentului de a apara orasul de toti care ii dreneaza reursele, il slutesc urbanistic si isi bat joc de el”,
a transmis Andrei Popescu.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *