Consilierii ALDE din Mangalia sar la gâtul primarului Cristian Radu. Moroianu: „Primăria pierde penalități și despăgubiri pe bandă rulantă, iar UE cere returnarea banilor!“

Fac ce fac aleșii din Mangalia și tot în scandal o dau. Trei consilieri locali din Mangalia de la ALDE, Nicolae Moroianu, Leonard Tănase și Dragoș Bociog, i-au solicitat primarului liberal Cristian Radu (FOTO), printr-o adresă, să le pună la dispoziție situația economico-socială din care să reiasă lista obligațiilor de plată las zi ale Primăriei, pentru că, spun ei, administrația locală s-ar putea afla în criză financiară. Nicolae Moroianu spune că Mangalia se afla, anul trecut pe locul 2 în topul datornicilor din România, având peste jumătate din datoriile județului Constanța.

Moroianu

„Conturile Primăriei sunt poprite mai tot timpul de către creditori. Primăria pierde penalități și despăgubiri pe bandă rulantă, furnizorii neplătiți amenință cu sistarea serviciilor, pachetele pensionarilor nu s-au dat, bursele elevilor nu s-au plătit, iar fondurile europene cer returnarea banilor! Asta deși Mangalia are un buget destul de generos, cheltuit însă iresponsabil…Datorită acestor motive, am făcut, în 25 iunie, împreună cu colegii mei cererea. Nu am primit nici un răspuns în termenul legal de 10 zile! Ce credeți că are de ascuns primarul, de ce nu ne răspunde?!“, se arată în informarea lui Moroianu.
Contactat de TOMIS NEWS, consilierul ALDE a continuat să-l critice pe primarul Cristian Radu.

„Noi niciodată nu am primit informații de la primar, indiferent că le-am solicitat scris sau în cadrul ședințelor Consiliului Local. Chiar în ultima ședință am cerut să știm ce cheltuieli mai sunt, ce penalități avem de plată, ce procese s-au pierdut. Sunt multe. Nici măcar lămuriri nu am primit de la primar după ce am primit o notificare de la Prefectură, care ne cere să anulăm o taxă instituită ilegal și abuziv la finale anului trecut. Este vorba despre taxa pe terenurile fără construcții, taxa introdusă în mod mișelește de către primar în proiectul de HCL, și care a dus din nou la indignarea cetățenilor Mangaliei, care s-au trezit că plătesc cu 35% mai mult impozitul pe terenul fără construcții! Nu există nici măcar în Codul Fiscal așa ceva. În urma petiției mele, Prefectura a notificat și va obliga la revocarea acestei aberații. Însă nu am văzut adresa de la Prefectură. Legat de criza financiară, noi avem suspiciunea că au depășit datoriile mai vechi de 120 de zile cu 15% din buget. După care, dacă este sunt și mai mari, ne paște insolvența. Primarul ne ascunde datele financiare, dar noi știm clar că Polaris-ul ne-a notificat că sistează lucrările în oraș, pentru că sunt miliarde de lei (vechi, n.r.) în plată. Sunt foarte multe datorii, inclusiv cu procesele pierdute“, a spus Moroianu.

În replică la aceste acuzații, primarul Mangaliei a răspuns doar că: „Nu îl cunosc pe acest Moroianu! Nu am auzit de el!“

CITEȘTE ȘI:

Scandal de proporții la Mangalia: „Circul Orlando a produs bugetului local un prejudiciu de peste 1 milion lei. S-a racordat la iluminatul public și apa primăriei”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *