Consilier al lui Orban: „Ar trebui să avem un sistem de AMENZI mai HOTĂRÂT! Situația SCAPĂ de sub control”

Consilierul de stat pe probleme de ordine publică și siguranța cetățeanului la Cancelaria premierului Ludovic Orban, Virgil Guran, a precizat marți că ar fi o soluție ca sancțiunile contravenționale „să se aplice mai hotărât și mai mult”, având în vedere creșterea alarmantă a numărului de cazuri de coronavirus în România. 

Cred că va trebui apelat la un moment dat și la acest mecanism al amenzilor, mult mai hotărât, altfel scapă situația de sub control. Sunt zone în care oamenii nu înțeleg. Ies pe stradă, nu poartă măști, nu respectă anumite reguli. (…) Opoziția și o anumită parte din societatea civilă au ajuns să ne critice pentru acest lucru (n.r- sancțiuni contravenționale). Ordinea o menții prin fermitate. Eu cred că va trebui apelat la un moment dat și la acest mecanism al amenzilor, mult mai hotărât, altfel scapă situația de sub control. Sunt zone în care oamenii nu înțeleg. Sunt zone cu oameni bolnavi care nu vor să meargă la spital, deși știu că sunt bolnavi preferă să iasă în continuare pe stradă. Mai sunt și situații în care unii din familia respectivă nu anunță. Ies pe stradă, nu poartă măști, nu respectă anumite reguli. Astea, printre altele, determină creșterea numărului de cazuri noi de coronavirus. Ar fi o soluție ca aceste sancțiuni contravenționale să se aplice mai mult. Suntem în pandemie, acum trebuie să avem o logică. Nu trebuie să facem lucruri din răutate, nu trebuie să facem lucruri doar de dragul de a dat în putere pentru că noi suntem în opoziție și vrem să o vedem iar pe Viorica Dăncilă sau mai știu cine la Palatul Victoria. Trebuie să facem lucruri care să ne poată scoate din situația grea în care ne aflăm”, a declarat Virgil Guran.

Ca urmare a încălcării prevederilor privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore 4.364 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 651.702 lei. De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 4 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.