CONSENS între PSD și ALDE: Meleșcanu, președinte al Senatului!

Mișcări grele în Parlament, luni, 2 septembrie, odată cu reluarea sesiunii. Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, și-a anunțat demisia de la conducerea Senatului, iar liberalii au fost primii care au înaintat o propunere pentru șefia acestor for, fiind vorba de Alina Gorghiu, care se pare că are și susținerea PRO România. PSD are 68 de voturi în Senat, în condiţiile în care majoritatea este de 69. PSD încearcă să convingă mai mulţi senatori ALDE să treacă în barca social-democrată, însă şi PRO România poartă negocieri cu senatori PSD.

Zilele trecute, la Constanța, președintele PSD, premierul Viorica Dăncilă, a declarat că unul dintre vicepreședinții aflați la îndemână pot prelua atribuțiile de președinte al Senatului, unul dintre aceștia fiind senatorul constănțean Nicolae Moga. Ceilalți sunt Titus Corlăţean, fost ministru de Externe şi Justiţie, Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiţiei, Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei, şi Şerban Nicolae, până recent lider al grupului PSD din Senat.

Viorica Dăncilă a avut în weekend negocieri și cu mai mulți parlamentari ALDE nemulţumiţi de ieşirea de la guvernare, unul dintre aceştia fiind şi fostul ministru de Externe, Teodor Meleşcanu. 

„S-a stabilit: Meleșcanu, președinte al Senatului”, a precizat un senator PSD, pentru TOMIS NEWS.

Dăncilă a declarat luni, la Parlament, după ce i-a propus lui Meleșcanu să preia șefia Senatului, că fostul ministru de Externe a acceptat pentru că nu este de acord cu alianța ALDE-PRO România. Dăncilă a mai zis că s-a împăcat cu Meleșcanu după declarațiile tăioase pe tema rechemării din SUA a ambasadorului George Maior. 

De partea cealaltă, Tăriceanu, înainte să susțină ultimul discurs în Senat în calitate de președinte, a precizat că nu a fost consultat cu privire la instalarea lui Meleșcanu în această funcție.

„Am vorbit cu Meleșcanu și nu mi-a zis nimic. (…) Această chestiune ar fi putut să fie făcută, dacă a fost făcută, subliniez la modul ipotetic, numai în cadrul unei discuții cu ALDE. Această discuție cu ALDE nu a avut loc. Prin urmare o astfel de propunere nu am ce s-o comentez”, a spus Tăriceanu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.