Congresul PNL, în pragul susținerii moțiunilor. Orban și Cîțu își depun candidaturile

Bătălia internă din PNL intră în linie dreaptă, iar Florin Cîțu și Ludovic Orban își pregătesc depunerea moțiunilor de candidatură la Congresul PNL, care va avea loc pe data de 25 septembrie. Astfel, săptămâna viitoare va fi marcată de către cei doi candidați prin depunerea moțiunilor și a listei de susținători.

Florin Cîțu își va depune candidatura miercuri, în timp ce Ludovic Orban ar putea face asta cu o zi mai târziu, adică joi. Ulterior, candidații pot solicita dezbaterea acestor moțiuni în cadrul organizațiilor județene și, totodată, le pot susține în fața acestora. Aceste dezbateri pot avea loc până pe data de 14 septembrie, iar votul din cadrul organizațiilor va fi unul pur formal, neavând nevoie de o majoritate.

Liberalii care îl sprijină pe Florin Cîțu la șefia PNL plănuiesc ca delegații care vor vota președintele formațiunii să fie aleși „pe sprânceană” astfel încât să nu fie posibile răsturnări de situație.

În județe, BPJ-urile sunt birouri dominate de oamenii lui Florin și vor face delegațiile la Congres de așa manieră încât oamenii vor vota cu Florin. Că ia Orban 20% din voturi din fiecare județ al lui Florin, asta nu-l ajută cu nimic. O să ia și Florin voturi în Argeș, în Dâmbovița, în Vrancea, în Arad, în Caraș, la Constanța. Cam 34-35 de șefi de organizații, din 49, sunt în tabăra lui Florin. E greu să crezi că Orban mai poate să facă o masă critică. Jocul în partid nu e ‘Cîțu vs Orban’, jocul e ‘Cu sau fără Orban?’”, spun surse PNL din echipa premierului.

Pe 25 septembrie, liberalii își vor alege noul președinte. În cursă se află actualul lider, Ludovic Orban, și premierul în funcție, Florin Cîțu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *