Congresul PNL, în linie dreaptă: Candidaturile lui Orban și Cîțu la președinția partidului, ACCEPTATE

Cele două proiecte de moţiune depuse de Ludovic Orban şi Florin Cîţu săptămâna trecută, prin care candidează la şefia PNL, au fost acceptate potrivit prevederilor statutului formaţiunii. Documentele pot fi difuzate organizaţiilor judeţene ale PNL în vederea dezbaterii cu membrii de partid.

„În conformitate cu prevederile art 68 din Statutul PNL, Comisia de Organizare a Congresului a acceptat proiectele de moţiuni depuse de către candidaţii la preşedinţia PNL, respectiv domnul Ludovic Orban în data de 19 august 2021 şi domnul Florin Cîţu în data de 20 august 2021. În conformitate cu prevederile art 70 din Statutul PNL, cele două proiecte de moţiuni acceptate pot fi difuzate organizaţiilor judeţene ale PNL în vederea dezbaterii cu membrii de partid. Termenul limită pentru depunerea proiectelor de moţiuni este 25 august 2021”, conform unui comunicat de presă al PNL, semnat de Theodor Stolojan, preşedintele Comisiei de Organizare a Congresului.

Amintim că Florin Cîţu şi-a depus vineri moţiunea prin care candidează la şefia PNL şi a afirmat că a intrat în competiţie pentru a uni partidul. El a adăugat că 32 de filiale îl susţin pentru funcţia de preşedinte al formaţiunii. Moţiunea acestuia se numeşte „România liberală” şi are 28 de pagini. Principalele puncte ale documentului propuse de premier pentru dezvoltarea României sunt revizuirea Constituţiei, desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie, intrarea ţării noastre în Spaţiul Schengen şi apropierea de moneda euro, creşterea investiţiilor şi încurajarea antreprenoriatului, cât şi digitalizarea ANAF, recuperarea prejudiciilor din infracţiuni şi sporirea încrederii în instituţiile statului.

Ludovic Orban şi-a depus joi moţiunea prin care candidează pentru un nou mandat la şefia PNL. Ulterior, el a declarat că reprezintă o certitudine pentru partid şi că moţiunea sa este una liberal-conservatoare. „PNL este total diferit faţă de cum a arătat, din păcate, în ultimele 2-3 luni. PNL are membri de calitate, oameni cu prestigiu profesional, oameni de caracter”, a afirmat Orban.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *