Congresul NESTATUTAR al AUR. Singurul contracandidat al lui Simion, de la CONSTANȚA

Congresul AUR va avea loc pe data de 27 martie, iar George Simion este mare favorit să devină președinte plin al partidului, în prezent fiind co-președinte. George Simion candidează pe aceeași moțiune precum Claudiu Târziu, cu care se află în mare conflict, acest Congres fiind de altfel cu două meniri: Simion, singurul președinte; Târziu, trecut pe linie moartă. La Congresul AUR se vor duela două moțiuni, cele mai mari șanse avându-le moțiunea susținută de George Simion. De cealaltă parte, Dănuț Aelenei, deputat de Constanța, este singurul contracandidat al lui George Simion.

O aparentă problemă pentru George Simion nu este atât alegerea în funcția de președinte cât alcătuirea listei de vicepreședinți. Există doar 10 locuri disponibile și fiecare parlamentar AUR își dorește să fie parte a conducerii. Adevărata problemă este însă alta… legalitatea organizării Congresului.

În ciuda faptului că Aelenei nu era catalogat cu mari șanse, Simion s-a asigurat că acesta chiar nu va avea nici o șansă. Este și unul din motivele vizitei de zilele trecute la constituirea organizației Mangalia, unde nu i-a păsat faptul că respectivul coordonator este mâna dreaptă a primarului liberal în funcție, Cristian Radu. Simion avea alte planuri: eliminarea totală a oricărei forme de opoziție. Astfel, pe lista de delegați de la Constanța apar doar susținători ai săi (cu excepția lui Aelenei). Amuzant este faptul că apar o mulțime de simpli membri, iar persoane cu funcții sau lideri de organizații locale bănuiți că nu l-ar susține au fost… excluși din pix:

delegati

La prima contestație, Congresul AUR se ANULEAZĂ!

În ceea ce privește legalitatea Congresului, George Simion nu ține cont de nimic. În ciuda patriotismului afișat, nu are pic de respect față de lege, singurul obiectiv fiind alegerea sa a la Ceaușescu. Membrii AUR excluși de pe listele de delegați ni s-au plâns de acest aspect, chiar dacă se încadrează în cerințele minime: cotizația la zi și vechime de minim 6 luni. Astfel, mii de membri din țară nu vor avea dreptul să voteze la Congres, ca nu cumva Simion să aibă parte de rezultate surpriză. Nelegalitatea Congresului AUR ține de… desene animate: nici un delegat, absolut nici unul, nu are dreptul statutar să voteze, întrucât toate numirile din țară pe funcții sunt făcute de Simion… verbal sau pe WhatsApp! Nu există nici un document de apartenență nici măcar la partid, darămite pe funcții. Simion s-a lăudat constant cu faptul că la noi este dictatură, astfel că nu se încurcă cu astfel de detalii, cum ar fi apartenența în formă legală la partid. Acesta este și motivul pentru care organizațiile locale sunt în constant haos și lupte pentru putere – nici un lider local nu depășește șefia de un an, pentru ca Simion să nu permită nici un fel de existență a vreunui politician capabil. De altfel, o altă încălcare statutară o reprezintă neorganizarea de conferințe județene, deși acestea trebuiau făcute la 6 luni de la alegerile parlamentare. Se pune astfel întrebarea și dacă toate cotizațiile sunt încasate în cadrul legal. Cu alte cuvinte, orice contestație depusă după Congresul AUR ar putea să anuleze tot ce se stabilește pe acolo pe 27 martie.

Aelenei, în groapa cu lei

În ciuda abordării dictatoriale în privința Congresului AUR, deputatul constănțean Dănuț Aelenei nu face nici un pas înapoi și… merge mai departe cu candidatura. În moțiunea sa, deputatul subliniază importanța acestei asumări, care validează democrația din partid:

Ideea unei candidaturi alternative nu trebuie în niciun caz văzută ca opoziție la actuala conducere ci doar ca un exercițiu democratic în interiorul partidului, pentru a da un semnal că avem o competiție internă deschisă, corectă și transparentă. Vrem doar să dăm un mesaj de democrație și meritocrație. Partidul are de câștigat dacă arată că există propuneri alternative și nu o candidatură unică. Arătăm astfel că suntem un partid democratic, care dispune de resurse, propuneri și soluții pentru România, în virtutea unei competiții interne pe bază de merit”, susține Aelenei în moțiune:

Programul lui Dănuț Aelenei pentru AUR este prezentat în 33 de pagini:

Iată cum arată echipele de conducere care se vor duela la Congresul AUR, din data de 27 martie:

Moțiunea I

George Simion – președintele AUR

Claudiu Târziu – președinte CNC

Marius Lulea – prim-vicepreședinte

Cristian David – secretar general

Vor fi 10 posturi de vicepreședinți.

Sorin Lavric – președintele Senatului AUR

Moțiunea II

Dănuț Aelenei – președinte

Andrei-Emil Dârlău – președintele CNC

Ionuț Neagu – prim-vicepreședinte

Nicolae Roman – secretar general

Vasile Sârbu – președintele Senatului AUR

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

2 comentarii la „Congresul NESTATUTAR al AUR. Singurul contracandidat al lui Simion, de la CONSTANȚA

 • vineri, 18 martie 2022 la 09:24
  Permalink

  Nimic nou sub Soare1 Circ marca AUR care ii va ingropa ca partid, nu peste mult timp,.In numele multclamatei democratii de partid ce ascunde, de fapt, lupta pentru ciolanul politic si, cam atat ! Se incadreaza si ei in peisajul tipic romanesc al partidelor politice cu framantari si convulsii mai mari sau mai mici, accidentale sau continue. Indiferent de cine le va fi El COMANDANTE, culoarea vopselei politice nu o vor putea schimba si, vor ramane, in continuare, aceleasi voci fara ecou. Buni dar nu si necesari!

  Răspunde
 • vineri, 18 martie 2022 la 00:52
  Permalink

  Cine este Cristian David???
  De unde a apărut?
  Că văd că tot ia decizii în numele AUR și nu știe nimeni cum a ajuns acolo.
  Ia decizii și de excluderi din partid,ia decizii și de impuneri,,,,totuși, cine e?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *