Congresul I al Partidului Unității Naționale din Republica Moldova. „Sărăcia nu face Unirea!”

Fostul ministru al Apărării din Republica Moldova, Anatol Șalaru, a lansat săptămâna trecută Partidul Unității Naționale (PUN), care își propune să devină principala forță de dreapta și să coaguleze în jurul său toate mișcările unioniste. Duminică, are loc primul Congres al PUN, eveniment la care au participat și politicieni din România, precum senatorul Traian Băsescu, deputații Constantin Codreanu și Robert Turcescu (ambii PMP, ultimul fiind deputat de Constanța).

Anatol Șalaru vrea să revigoreze mișcarea unionistă din Basarabia. Se naște Partidul Unității Naționale

PUN se axează pe „morala creştină, patriotism luminat, dreptate socială, solidaritate, subsidiaritate” și, în cadrul Congresului de duminică, Traian Băsescu a fost ales președinte de onoare al formațiunii, iar Codreanu prim-vicepreședinte.

„Am făcut pasul în politica moldovenească. PUNem o cărămidă definitorie la temelia ReUnirii”, a spus Codreanu.

„Dacă domnul președinte Dodon nu mi-ar fi suspendat cetățenia Republicii Moldova, probabil că ar fi fost o altă soluție, aceasta a fost soluția PUN, să îmi propună să devin președinte de onoare. Vă spun din toată inima că este  cea mai mare onoare pe care mi-ar putea-o face cetățeni ai Republicii Moldova, să fiu președinte de onoare al unui partidului care are ca principal obiectiv Unirea Republicii Moldova cu România! Este și o oarecare coincidență: peste 3 zile, vor fi 76 de ani de când Basarabia a fost anexată Uniunii Sovietice. Iată că răspunsul nostru la acest moment trist este înființarea unui partid unionist și semnarea unui protocol de colaborare cu PMP, singurul partid din România care are ca principal obiectiv Unirea Republicii Moldova cu România! (…) Știu că politicienii de aici au dezamăgit și eu, când eram președinte, știam ce hram poartă politicienii din Moldova când veneau să discute cu mine! (…) Partidele politice din România nu au curajul să își asume acest obiectiv, doar PMP o face și vreau să devin politician al Republicii Moldova pentru a duce politica României până la malurile Nistrului! 80% din cetățenii din România sunt pentru Unirea cu Republica Moldova! Obiectivul de aici să fie 50+1 unioniști în Parlamentul Republicii Moldova și pe aceștia ni-i poate da PUN!”, a spus Traian Băsescu.

basescu
La eveniment a fost prezent și liderul platformei unioniste Acțiunea 2012, George Simion.

„Să sperăm că e o zi istorică azi. Hai, unioniști din politica basarabeană, uniți-vă și voi, că demult era vremea”, a transmis Simion.

14591684 10209280346421443 3723574683752340868 n

Pe masa prezidiului Congresului Extraordinar al partidului sunt amplasate câte trei stegulețe: al României, al Uniunii Europene și cel al NATO, dar nu și cel al Republicii Moldova. PUN își propune să acceadă în viitorul Parlament de la Chișinău, din 2018, și să pledeze de la tribuna Legislativului pentru Unirea cu România.

VIDEO+FOTO Basarabenii vor UNIREA! INCIDENTE la constituirea Sfatului Țării 2!

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *