Congres sau congrese în PSD? Înainte sau după prezidențiale? Vișan (PSD Constanța): „Urmează o perioadă foarte încărcată din punct de vedere politic!”

În toiul regrupării după pierderea alegerilor pentru Parlamentul European și condamnarea președintelui Liviu Dragnea, în PSD fierbe o nouă situație: când să fie organizat Congresul? Totodată, în interioriul partidului se vorbește chiar și de două congrese.

Ședința în care ar fi trebuit să se stabilească data Congresului a fost planificată pentru astăzi, însă a fost amânată. Viorica Dăncilă dorește să își consolideze poziția de lider și, astfel, echipa sa dorește două congrese, primul să parafeze rapid noua conducere prin modificarea statutului, la sfârșitul acestei luni, iar al doilea, în septembrie, care să stabilească prezidențiabilul. Pe de altă parte, unii lideri ai PSD ar dori să nu fie organizat un congres pentru alegerea președintelui înainte de alegerile prezidențiale, iar până atunci partidul să meargă cu actuala conducere interimară.

Printre partizanii schimbării modalității de alegere a președintelui partidului, prin votul participanților la Congres și nu prin votul tuturor membrilor de partid, așa cum a fost ales Liviu Dragnea, se regăsește și deputatul social-democrat constănțean, George Vișan.

„Congresul trebuie organizat înainte de alegerile prezidențiale, pentru că doar așa se stabilește candidatul pentru președinția României! De asemenea, posibil un al doilea Congres, prin care să fie schimbată modalitatea de alegere a președintelui de partid. Așa că este foarte posibil să urmeze o perioadă foarte încărcată din punct de vedere politic!”, a spus deputatul Vișan, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.