CONGRES AUR Simion, ales președinte unic al partidului. „NU voi fi eu candidatul la prezidențiale”

George Simion a fost ales, duminică, în cadrul Congresului extraordinar, președinte AUR cu 784 de voturi. Contracandidatul său Dănuț Aelenei, de la Constanța, a strâns doar 38 de voturi. Au fost 832 buletine, iar 10 au fost anulate. George Simion a declarat că partidul său va avea rezultate mult mai bune după congresul de duminică pentru că vor fi un singur preşedinte şi o conducere „care a fost validată pe parcursul acestor doi ani”. „O să avem un singur preşedinte, o să avem o conducere care a fost validată pe parcursul acestor doi ani şi sunt convins că vom avea rezultate mult mai bune”, a spus Simion, el fiind întrebat de jurnalişti înainte de începerea congresului AUR ce va schimba la conducerea partidului.

Până în prezent, partidul a fost condus de George Simion și Claudiu Târziu (conducere bicefală). George Simion a avut un contracandidat un deputat din Constanța, Dănuț Aelenei.

simion aelenei

Congresul a putut fi urmărit doar pagina de Facebook a partidului unde au fost transmise discursurile celor care iau cuvântul, dar presa nu a avut acces la procesul de vot și alte detalii de la fața locului, la fel ca la celelalte partide. Fotoreporterilor li s-a permis însă să facă poze la eveniment. George Simion a anunţat că presa va avea acces în sala de congres după anunţarea rezultatului alegerilor, întrucât „este primul nostru Congres și vrem să iasă perfect”.

Niciodată AUR nu va face alianţă cu Băsescu, cu Ponta, cu Tăriceanu, cu PSD şi cu PNL, niciodată AUR nu va face alianţă cu partidele sistemului, a declarat co-preşedintele partidului, George Simion, care a candidat duminică pentru a ocupa funcţia de preşedinte unic al formaţiunii.

Niciodată AUR nu va face alianţă cu Băsescu, cu Ponta, cu Tăriceanu, cu PSD şi cu PNL. Niciodată AUR nu va face alianţă cu partidele sistemului, cei care au încercat să ne întindă diferite curse crezând că suntem naivi s-au înşelat. Nu există vreo problemă şi vreo divergenţă la nivelul conducerii AUR. Îi mulţumesc colegului meu, Claudiu Târziu, pentru că împreună am reuşit să construim o forţă politică patriotică, de esenţă conservatoare, creştină şi democrată în România. Nu aveam aşa ceva, era nevoie ca aşa ceva să apară, iar eu şi Claudiu vom fi până la capăt în această luptă”, a declarat George Simion, înainte de începerea congresului formaţiunii.

congres aur

Simion, atac la Iohannis 

Noul președinte al AUR, George Simion, a lansat, după victoria de la Congresul partidului, un atac la șeful statului, Klaus Iohannis, dar a ținut să mulțumească și etnicilor din România.

O să fac o serie anunțuri legate de alegerile care urmează. Campania ‘Jos Johannis’ trebuie să rezulte în debarcarea primului turist al țării și instalarea unui președinte adevărat. Vreau să vă zic că în interiroul țării avem un alt război, este cel româno-român. Trebuie reconciliere anțională, dar niciodată cu cei care au furat. Avem nevoie să îi apreciem pe toți ai noștri și pe toți cetățenii României. Primul mesaj al meu este către toți etnicii, suntem frații voștri. Suntem bucuroși că sunteți cetățeni fideli ai României. ne bazăm pe voi să ridicăm din cenușă Europa. Vrem să trăim într-o Europă unită a națiunilor. Spre deosebire de țările vecine, România este un model pentru respetarea drepturilor minorităților. În aceste luni războiul se poartă împotriva celor care produc ceva în âara noastră. Transportatorii români sunt puși pe butuci. va trebui să avem o guvernare de aur și un președinte de aur. Trebuie să avem un președinte care să se pozeze și cu noi toți, nu doar la schi și golf”, a spus George Simion.

Candidatul AUR la alegerile prezidențiale din 2024 va fi validat anul viitor, în luna mai, au hotărât delegații prezenți la congresul extraordinar al AUR de astăzi. Până atunci, vor fi alegeri preliminare în fiecare filială, iar candidatul nu trebuie să fie neapărat membru de partid, ci să fie capabil să intre în turul doi al prezidențialelor. Pe 15 mai 2022 vor avea loc alegerile preliminare, iar pe 16 mai 2023 AUR va valida candidatul la alegerile prezidențiale.

Candidatul AUR la alegerile prezidenţiale va fi ales de către toţi românii prin vot deschis, pe model occidental. Toţi românii vor fi aşteptaţi în luna mai 2023 să îşi aleagă favoritul din rândul celor care se înscriu începând cu ziua de astăzi până în data de 16 mai la alegerile preliminare pentru susţinerea candidatului de către AUR. S-au rostit multe nume. Vă invit şi pe voi, cei din sală, să încercaţi. Acest om nu trebuie să fie neapărat membru de partid. Bineînţeles că ne-ar onora ca din sânul nostru să dăm ţării viitorul preşedinte, dar asta doar românii o pot face”, a declarat George Simion.

El a adăugat că este foarte important ca pentru această candidatură să fie aleasă persoana „cu cea mai mare aplecare la nevoile românilor şi cu cele mai mari şanse în al doilea tur de scrutin”.

„Începând cu 16 mai 2022 vă propun să începem seria de dezbateri prezidenţiale cu toţi cei care doresc să se înscrie în această competiţie şi întrunesc criteriile de eligibilitate şi întrunesc minimum de popularitate să pornească în acest drum. 70% dintre români nu mai merg la vot, 70% dintre români sunt dezamăgiţi de clasa politică, de aceea apelul nostru către fiecare român este să fie noul preşedinte, dacă are abilităţile şi convingerea necesară”, a mai spus George Simion.

simion aelenei1

Deputatul AUR George Simion a afirmat, la congresul formaţiunii, că nu vrea să fie candidatul partidului în alegerile prezidenţiale din 2024 şi a adăugat că AUR va susţine un candidat care va intra în turul al doilea şi va câştiga scrutinul „împotriva candidatului sistemului”.

Nu vreau să fiu candidatul AUR la alegerile prezidenţiale din 2024 pentru că AUR, prin candidatul pe care îl va sprijini, va trimite pe cineva în turul al doilea, împotriva candidatului sistemului. Vreau să mă asigur că vom trimite în turul al doilea, în 2024, pe omul care câştigă aceste alegeri. (…) Avem datoria de a ne înţelege locul şi rostul nostru aici. Avem datoria de a împiedica AUR să devină o altă formă de a căpuşa statul român cu paraziţi a căror singură calitate este că sunt membri de partid. Avem datoria de a depolitiza instituţiile statului român, de a pune o ierarhie a valorilor în vârful mesei, de a pune meritocraţia în vârful mesei. Nu sunt eu cel mai bun exemplu să vorbesc despre asta. În primul an de Parlament, am făcut multe lucruri care nu trebuiau făcute. (…) În AUR vii să dai pentru ţară, nu vii să iei pentru tine”, a spus Simion, duminică, la Congresul extraordinar al partidului.

George Simion a fost ales preşedinte al Alianţei pentru Unirea Românilor, el primind 784 de voturi la Congresul de duminică al partidului, în timp ce contracandidatul său, Dănuţ Aelenei a fost votat de către 38 dintre delegaţi.

Simion a mai spus, duminică, la congresul partidului, că, în 2024, vor trimite la alegerile prezidențiale o persoană care va câștiga scrutinul de peste 2 ani.

Nu vreau eu să fiu candidatul la prezidențiale pentru că AUR, prin cel pe care îl va sprijini, va trimite pe cineva în turul 2 împotriva candidatului sistemului. Vreau să mă asigur că îl vom trimite pe omul care câștigă aceste alegeri. Știu vreo 20, 30 chiar din această sală care se gândesc că ei pot fi. Nu știu! Avem datoria de a ne înțelege locul și rostul nostru aici. Avem datoria de a împiedica AUR să devină altă formațiune care căpușează statul. Avem datoria de a pune meritocrația în vârful mesei”, a spus George Simion.

Congresul AUR aprobă fuziunea cu alte două partide

Delegaţii la Congresul AUR au aprobat, duminică, fuziunea prin absorbţie cu două partide locale, Iniţiativa Otopeniul Nostru (ION) şi Acţiunea Naţională Alba (ANA). AUR susţine că, prin această fuziune, „transmite un semnal de deschidere către toate partidele patriotice din România“.

Delegaţii au mai aprobat Rezoluţia Congresului AUR cu privire la reîntregirea României, prin care se atrage atenţia că „singura soluţie de securitate reală pe care o are spaţiul Republicii Moldova este integrarea în NATO, iar aceasta se poate face doar prin Unirea cu România, unica garanţie sigură şi umbrelă de securitate”.

Alianţa pentru Unirea Românilor consideră imperios necesară realizarea la Bucureşti a unui Fond românesc de investiţii şi integrare, pentru achiziţia de active din Republica Moldova (companii şi participaţii la companii). De asemenea, interconectarea energetică dintre cele două state trebuie finalizată prin utilizarea gazoductului Iaşi-Chişinău şi construcţia Liniei Electrice Aeriene 400 kV Isaccea – Vulcăneşti – Chişinău – Bălţi – Iaşi – Suceava – Gadalin. Noi poduri rutiere trebuie să lege cele două maluri ale Prutului la Cantemir-Fălciu, Leova-Bumbăta, Iaşi-Ungheni, Viisoara-Bădărăi”, se arată în documentul adoptat.

Potrivit AUR, „a venit momentul ca România să nu mai întreţină financiar guvernările separatiste de la Chişinău, indiferent de numele pe care îl poartă acestea, de culoarea politică sau de iluziile pentru viitor, promise populaţiei”.

Fluxul de bani şi beneficii, care au îmbogăţit clasa politică din Republica Moldova până acum, în timp ce populaţia a sărăcit, trebuie tăiat de la rădăcină. Guvernanţii vremelnici de la Bucureşti şi Chişinău se joacă de-a retorica în relaţia dintre cele două maluri de Prut, de la fraţi au ajuns să se considere ‘prieteni’, iar mâine ne aşteptăm să se numească ‘vecini’. AUR pune capăt experimentelor celor care au menţinut dezbinarea între români în ultimele trei decenii. Unitatea reprezintă o condiţie primordială a păcii în regiune şi o garanţie a stabilităţii în Europa de Sud-Est. Alianţa pentru Unirea Românilor va întreprinde toate demersurile politice necesare pentru dispariţia graniţei de pe Prut şi pentru înfăptuirea unităţii naţionale depline în cadrul Europei unite şi al NATO. Basarabia e România!”, se mai arată în Rezoluţia adoptată de Congres.

O altă rezoluţie adoptată duminică se referă la „independenţa energetică a României şi respingerea agresiunii Federaţiei Ruse asupra Europei” prin care solicită tragerea la răspundere a celor care au provocat „majorarea artificială a preţurilor la energie şi gaze naturale”, revenirea, pe o perioadă determinată, la piaţa reglementată, prin limitarea profitului într-o marjă definită prin lege.

AUR îşi doreşte, printre altele, repunerea în funcţiune şi finalizarea, fără întârziere, a tuturor capacităţilor de producţie a energiei electrice şi demararea unor investiţii care să reducă semnificativ gradul de poluare, construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă şi de noi centrale nucleare pe râurile Siret, Mureş şi Someş, utilizarea gazelor naturale din Marea Neagră ca sursă alternativă de energie la gazele ruseşti.

Cele două moțiuni care au fost susținute de candidații la președinția partidului AUR:

1. România bogată: creștină și democrată (George Simion)

2. Mai multă democrație (Dănuț Aelenei)

Echipa completă cu care candidează George Simion:

BIROUL NAȚIONAL DE CONDUCERE (BNC)

1. George-Nicolae Simion – Președinte

2. Claudiu-Richard Târziu – Președinte CNC

3. Sorin Lavric – Președinte Senat AUR

4. Marius-Dorin Lulea – Prim-vicepreședinte

5. Cristian David – Secretar General

6. Daniel-Răzvan Biro – Secretar General-Adjunct

7. Ramona Lovin – Secretar General-Adjunct

8. Adrian-George Axinia – Vicepreședinte

9. Dan Tanasă – Vicepreședinte

10. Gianina Șerban – Vicepreședinte

11. Raluca-Elena Amariei – Vicepreședinte

12. Robert Alecu – Vicepreședinte

13. Valeriu Munteanu – Vicepreședinte

14. Ariadna-Elena Cîrligeanu – Membru

15. Darius Pop – Membru

16. Diana Enache – Membru

17. Lucian-Florin Pușcașu – Membru

18. Raluca-Maria Borta – Membru

19. Sorin-Titus Muncaciu – Membru

Echipa completă cu care candidează Dănuț Aelenei:

BIROUL NAȚIONAL DE CONDUCERE (BNC)

1. Dănuț Aelenei – Președinte

2. Andrei-Emil Dîrlău – Președinte CNC

3. Vasile Sârbu – Președinte Senat

4. Nicolae Roman – Secretar General

5. Ionuț Neagu – Prim-vicepreședinte

6. Alexandru-Șerban Bologa – Vicepreședinte

7. Evdochia Aelenei – Președinte Organizația de Femei

8. Marius-Gabriel Voiculeț – Președinte Organizația de Tineret

9. Andrei Cochior – Președinte Organizația de Pensionari

10. Adrian-Cătălin Popa – Președinte Organizația Diaspora

Alianța pentru Unirea Românilor este singurul partid patriotic din Parlament, cu o doctrină de esență conservatoare, creștină și democrată.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *